ciddi bir konudur, tamamen okuyun.
Üye olduğum günden beri hiç böyle bir konu açmadım ve herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım fakat artık sizlerle birlikte yepyeni bir girişim ağı oluşturmanın zamanı geldi. Türkiye'nin en çok aranan kelimesi haberler kelimesinde bir atak yapmaya var mısın? Eğer sende o şunu yapıyor, şu kadar para harcıyor gibi düşüncelere girdiysen bu sayfayı hemen kapatabilirsin! Çünkü benim stratejim çok farklı.
Öncelikle daha önce haber ajanslarında çalışmadı isen ve Google News hakkında bir bilgin yoksa rica ediyorum muhalefet olma! Ben uzun zamandır sektörün içindeyim, hangi kelimelerin, ne kadar hit getirdiğini çok iyi biliyorum. Ve gurur ile söylüyorum ki şuan sektörde birçok bilinen haber sitesi benim stratejilerim ile ayakta kalmaktadır. Bunları projemizin sağlığı açısından belirtmek istemiyorum.
Bu konuyu niye açtım?
Bazılarımızın elinde domainleri,sunucuları,paraları ve bilgileri var. Ben bilgisi olanlar tarafındayım ayrıca elimden geldiği kadar maddi destek tabiki. Sende şuan bu forumdaysan, bu konuyu okuyorsan ve bu saydıklarımdan birine sahipsen inan sende benim gibi para kazanmak, pastadan payını almak istiyorsundur. Şuan bir yerde çalışıyorsun diyelim. Kazandırdığın ve aldığın maaş arasındaki fark nedir? Tahmin ettin mi hiç? İşte bizde küçük adımlarla sektöre bir adım atmak istiyoruz.
Yapabilir miyiz?
Tabiki yaparız. Biz Türk'üz. Yıllar önce dijital ürün satmak için Adwors'u sömüren tek ülke Türkiye'ydi. Hatırlayanınız vardır elbette. Dolayısıyla da benim habercilik alanımda oldukça büyük stratejilerim var, oldukça büyük hedeflerim var. Ama tabiki ben sizi tanımıyoruz, sizde beni. O yüzden 1 hafta kadar tanışma,planlama süreçlerimiz olacak. Şöyle devam edelim;
- Sosyal medya
- SEO
- Grafiker
- Yazı yazmayı bilen herhangi bir canlı
Yukarıdaki 4 ana alana hitap eden girişimcilere ihtiyacımız var. Haberin içerikleri ve görselleri için. Bunlar çok önemli 2 faktördür. Seo kısmını ben ve yine buradan tanıştığım bir arkadaşım halledeceğiz. Ve bize her konuda destek olan insanlar ise haber ajanslarından gelen haberleri okuyup, değiştirerek sisteme girecekler. İşlemler bu kadar basit işte.
Son olarak ise bu sektörde bazı stratejilerin örneğini vermek istiyorum ne kadar ciddi bir analiz yaptığımı görmeniz açısından. Google'a "2015 Hangi Parti İktidar Olacak" yazdığında (çerezlere göre değişiklik gösterebilir) ilk 5de biryerde blogspot.com ile biten bir site göreceksin . O zaman neymiş, önemli olan şey mantık ve stateji ile ilerlemekmiş.
Nasıl katılırım?
Biz belki 1 sene sonra İstanbul'un veya Türkiye'nin en gözde ilçelerinden birinde bir ofis açmaktan, ajans açmaktan bahsediyoruz. İstediğimiz gibi çalışmaktan, istediğimiz gibi yaşamaktan bahsediyoruz. Hayal değil arkadaşlar, hedeflerden bahsediyoruz... Umarım elinde haberler ile ilgili bir domainin, yada destek olacağın bir sunucun vardır.. Seninde varsa bir düşüncen söyle, küçük adımlarla hemen başlayalım.