FurkanKandemir adlı üyeden alıntı
Hoş geldiniz Hayırlı Ramazanlar.Güzel konulara değinmişsiniz ölü fiyat olayı sadece hosting vb. durumdalarda değil her alanda mevcut.
Tabiri caizse işi bilmeyen arkadaşlar fiyatları düşürerek hem kendilerine hem de bize zarar veriyorlar.
Özel yazılım php isteyen bir müşteriye ben 1500 tl fiyat verirken domain hosting her şey dahil başkası 250 tl fiyat verince müşterilerde ikilemde kalıyor. Piyasa fiyatı düşüyor. [Daha sonra müşteri pişman...]
Açık arttırma gibi durumlar içinde bir çözüm bulunması gerekli gibi.
Kazanmak için paylaşmak gerekir. Müşteriyle iş yapmasak bile bilgilerimizi paylaşmak tavsiye vermek bizim yararımıza, çizgimizi bozmayalım :)
Teşekkür ederim, forumda alıcıların güvenini kazanmak adına yapılan işlemlere yorumlara bakılıp en azından kafada bir düşünce olabiliyor. Satıcı olarakta verilen hizmetin kalitesini her iş yapımında belli ederek referans elde edip, hizmet bedelinizi sabit ve piyasadakilerin tepkilerinden şaşmadan korumak gerek. Çünkü illa ki ucuz işin kalite hacmi de düşük olacaktır. İnsanlar zamanla tutarın fazla olmasına rağmen demeden aslında normal ölçülerde olduğunu anlayacağını umuyorum. Açık arttırmalara değinecek olursak bence muhakkak rezerve satış fiyatı konulmalı. Kaliteli alan adlarını da korkmadan satıcı olarak açık arttırmaya çıkarmalıyız. Ölü değerine gidecek bir domaini açık arttırmaya çıkarmaya ürküyoruz. Ben elimden geldiğince piyasaya bu konuda hareket getirip fiyat çıtasını hem alıcı hem satıcı adına tatminkar seviyelerde tutmaya çalışacağım. Tekrar Teşekkürler Saygılar