lostyazilim
tr.link

Eşcinsel evlilik Türkiye’de yasal olmalı mı?

62 Mesajlar 10.859 Okunma
lstbozum
tr.link

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 16.09.2013
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Gazeteci
    • Konum Kocaeli
    • Ad Soyad M** T**
    • Mesajlar 4329
    • Beğeniler 331 / 899
    • Ticaret 16, (%100)

TheLacivert

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    reklam

omerenes omerenes WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 18.06.2015
    • Yaş/Cinsiyet 26 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Antalya
    • Ad Soyad Ö** D**
    • Mesajlar 695
    • Beğeniler 93 / 127
    • Ticaret 9, (%100)
    Katılıyorum hocam.

Allah hep güzel insanlar çıkarsın karşımıza.

tashift00 tashift00 WebYapımcısı Kullanıcı
    • Üyelik 04.01.2014
    • Yaş/Cinsiyet 24 / E
    • Meslek SEO & Grafik
    • Konum Konya
    • Ad Soyad A** T**
    • Mesajlar 1447
    • Beğeniler 188 / 280
    • Ticaret 62, (%100)

digi dükkan adlı üyeden alıntı

Madem sizin kitabınızda yasak olduğu ve cezalandırılması gerektiği yazıyor, o halde eşcinsellik düşüncesine sahip olamayacak beyinlere sahip olan hayvanların eşcinsel olma durumunu neye göre açıklıyorsunuz? Madem eşcinsellik tercih meselesi, bildiğim kadarıyla hayvanlar eşcinselliği tercih edecek kadar büyük bir düşünce yapısına sahip değiller ama eşcinsel hayvanlar da var.

Hayvan sonuçta, biz hayvan olmayalım.

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
    • Üyelik 30.01.2012
    • Yaş/Cinsiyet - /
    • Meslek
    • Mesajlar 2434
    • Beğeniler 686 / 1151
    • Ticaret 1, (%100)

WebDost adlı üyeden alıntı

Orada arkadaşın demek istediği hayvanlar bile bunu yapabiliyor çünkü bu bir tercih değil. Nasıl sizin mastürbasyon yapmanız sizin için olağansa eşcinseller içinde bu durum bu kadar olağan. ...

Bak sen şu işe...
    Ee hayvanlar içgüdüsel olarak (yani tercih meselesi değil) kendi türündeki başka bir erkeğe ait yavruları öldürüp anneleri ile ilişkiye giriyor. Bu tamamen içgüdüsel olarak gerçekleşiyor.

Ee ne duruyorsun? Neden gidip yeni doğum yapmış bir kadının çocuklarını öldürüp, o kadınla ilişkiye girip kendi soyunun devamlılığını sağlamıyorsun?

Cevabın basit değil mi?
    Çünkü sen insansın, bir iradeye sahipsin. Cinsellik dürtünü gerektiğinde baskılayabilirsin, öldürme dürtünü gerektiğinde baskılayabilirsin, öfkeni gerektiğinde baskılayabilirsin değil mi?

İşte olay da bundan ibaret. Bir kişi ben müslümanım diyorsa eşcinselim diyemez. Allah onu öyle yaratmışsa iradesi de var, içgüdülerine karşı gelecek.

Çünkü Allah insanlarda cinselliği de yarattı, ama gidip önüne gelene atlamıyorsan, iraden ile kontrol edebiliyorsan onu da kontrol edebilirsin. Gerekirse yalnız yaşarsın.

Bizim burada tartıştığımız şey hayvan örneğinin gereksizliği ve saçmalığıydı. Yoksa benden uzak olduğu sürece hangi erkek hangi erkekle oluyorsa olsun, banane?
    isousluer

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    wmaraci

• Üyelik 16.09.2013
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Gazeteci
    • Konum Kocaeli
    • Ad Soyad M** T**
    • Mesajlar 4329
    • Beğeniler 331 / 899
    • Ticaret 16, (%100)

Kakarotto adlı üyeden alıntı

Bak sen şu işe...
    Ee hayvanlar içgüdüsel olarak (yani tercih meselesi değil) kendi türündeki başka bir erkeğe ait yavruları öldürüp anneleri ile ilişkiye giriyor. Bu tamamen içgüdüsel olarak gerçekleşiyor.

Ee ne duruyorsun? Neden gidip yeni doğum yapmış bir kadının çocuklarını öldürüp, o kadınla ilişkiye girip kendi soyunun devamlılığını sağlamıyorsun?

Cevabın basit değil mi?
    Çünkü sen insansın, bir iradeye sahipsin. Cinsellik dürtünü gerektiğinde baskılayabilirsin, öldürme dürtünü gerektiğinde baskılayabilirsin, öfkeni gerektiğinde baskılayabilirsin değil mi?

İşte olay da bundan ibaret. Bir kişi ben müslümanım diyorsa eşcinselim diyemez. Allah onu öyle yaratmışsa iradesi de var, içgüdülerine karşı gelecek.

Çünkü Allah insanlarda cinselliği de yarattı, ama gidip önüne gelene atlamıyorsan, iraden ile kontrol edebiliyorsan onu da kontrol edebilirsin. Gerekirse yalnız yaşarsın.

Bizim burada tartıştığımız şey hayvan örneğinin gereksizliği ve saçmalığıydı. Yoksa benden uzak olduğu sürece hangi erkek hangi erkekle oluyorsa olsun, banane?

Yav kardeşim o zaman o insanlar ÖYLE müslüman. SANANE? Hayır sen yazdığımız şeyi okumamış sadece az dur şunu şurdan alayım laf sokayım çabasında yazmışsın.

BEN ORADA HAYVANLAR YAPIYOR DİYE YAPIYORLAR YAZMAMIŞIM. ALGILAYAMADAN cevap yazma telaşına düşmüşsün. Yanlış. Yapma, sakin ol, kimse sana laf uzatmadı, sana ve inandığın ve benimde inandığım dine.

Öncelikle bana şunu söyle; Eşcinsel bireylerin sana ne zararı var?

• Üyelik 30.01.2012
    • Yaş/Cinsiyet - /
    • Meslek
    • Mesajlar 2434
    • Beğeniler 686 / 1151
    • Ticaret 1, (%100)

Yav kardeşim o zaman o insanlar ÖYLE müslüman. SANANE? Hayır sen yazdığımız şeyi okumamış sadece az dur şunu şurdan alayım laf sokayım çabasında yazmışsın.

BEN ORADA HAYVANLAR YAPIYOR DİYE YAPIYORLAR YAZMAMIŞIM. ALGILAYAMADAN cevap yazma telaşına düşmüşsün. Yanlış. Yapma, sakın ol, kimse sana laf uzatmadı, sana ve inandığın ve benimde inandığım dine.

Öyle müslümanlar... :rolleyes:

Laf sokma çabasına giren sensin. Buradaki herkes "hayvan örneğinin" gereksizliğine dikkat çekmeye çalışırken sen ısrarla "yok arkadaş böyle demiş" demişsin. Arkadaşım o arkadaşın ne demek istediğini anladık ve o yüzden hayvan örneğinin insan örneğiyle kıyaslanamayacağını söyledik. Çünkü onların seçme şansları içgüdüsel konularda yok, ama bizde var. Evet eşcinsellik içgüdüsel olsa da "birlikte olmak ya da olmamak" diye bir seçeneğin var ve bunu seçebiliyorsun.

Eşcinsellerin bana bir zararı olduğunu söyledim mi? Cümlemin sonundaki yazıyı neden okumadın?

Evet benden uzakta olsun, çünkü benim dinim buna lanet ediyor. Problem?

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
    • Üyelik 05.04.2011
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Yazılım Geliştirici
    • Konum Konya
    • Ad Soyad İ** U**
    • Mesajlar 4900
    • Beğeniler 1419 / 2962
    • Ticaret 45, (%100)

BEN ORADA HAYVANLAR YAPIYOR DİYE YAPIYORLAR YAZMAMIŞIM. ALGILAYAMADAN cevap yazma telaşına düşmüşsün. Yanlış. Yapma, sakin ol, kimse sana laf uzatmadı, sana ve inandığın ve benimde inandığım dine.

Biz Müslümanlar inancımıza göre yorumluyoruz zaten bu durumu. İslam'a göre yanlış olduğunu söylüyoruz. Kafalarına sıkalım demiyoruz ki. Benden uzak olduktan sonra problem yok.

İsterse hiçbir zararı olmasın, hatta faydaları olsun Allah yasaklamışsa üstünde tartışma dahi yapamayız Müslümanlar olarak. (Bkz. domuz eti için güzel diyorlar fakat Allah tarafından yasaklandığı için yemiyoruz.)

@Kakarotto hayvan örneğinin yanlışlığını çok güzel bir şekilde özetlemiş. Allah razı olsun.
    3579

kişi bu mesajı beğendi.

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 23.04.2013
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Eğitmen
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad D** A**
    • Mesajlar 2077
    • Beğeniler 522 / 448
    • Ticaret 21, (%90)

Laf sokma çabasına giren sensin. Buradaki herkes "hayvan örneğinin" gereksizliğine dikkat çekmeye çalışırken sen ısrarla "yok arkadaş böyle demiş" demişsin. Arkadaşım o arkadaşın ne demek istediğini anladık ve o yüzden hayvan örneğinin insan örneğiyle kıyaslanamayacağını söyledik. Çünkü onların seçme şansları içgüdüsel konularda yok, ama bizde var. Evet eşcinsellik içgüdüsel olsa da "birlikte olmak ya da olmamak" diye bir seçeneğin var ve bunu seçebiliyorsun.

Eşcinsellerin bana bir zararı olduğunu söyledim mi? Cümlemin sonundaki yazıyı neden okumadın?

Sanırım konu çok uzadığı için bir yanlış anlaşılma olmuş. Arkadaşın hayvan örneği vermesinin nedeni aynı içgüdünün hayvanlarda da olduğunu anlatmak istemesi. Yani sonradan bir tercih meselesi olmadığını belirtmek istedi. Tanrıdan gelme bir şey olduğu konusunda hemfikir olmamız için verilen bir örnek nerelere geldi.

• Üyelik 16.09.2013
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Gazeteci
    • Konum Kocaeli
    • Ad Soyad M** T**
    • Mesajlar 4329
    • Beğeniler 331 / 899
    • Ticaret 16, (%100)

Laf sokma çabasına giren sensin. Buradaki herkes "hayvan örneğinin" gereksizliğine dikkat çekmeye çalışırken sen ısrarla "yok arkadaş böyle demiş" demişsin. Arkadaşım o arkadaşın ne demek istediğini anladık ve o yüzden hayvan örneğinin insan örneğiyle kıyaslanamayacağını söyledik.

Cevap bile verememişsin. İçin kin ve nefret dolu. Eşcinselleri neden istemiyorsunuz sorusuna dinim lanet ediyor diye cevap verip ne kadar aciz bir düşünceye sahip olduğunuzu kanıtladınız. Biraz daha yaratıcı olsaydınız bari.. ABD neden Müslümanları katlediyor biliyormusunuz? Çünkü siz ve sizin gibiler yüzünden İslam dininin savaş yanlısı, faşist ve yıkıcı olduğunu düşünüyorlar. Bence İslam kin ve nefret değil. İslam dini özgürlük vermiş. Sen şimdi gerçekten Müslüman olduğuna mı inanıyorsun?

Nerede o iyilik, mutluluk, huzur'dan bahsedilen İslam? Nerede o özgürlük anlayışı? Sizin düşünceniz= IŞİD

Ek Olarak:

isousluer adlı üyeden alıntı

Biz Müslümanlar inancımıza göre yorumluyoruz zaten bu durumu. İslam'a göre yanlış olduğunu söylüyoruz. Kafalarına sıkalım demiyoruz ki. Benden uzak olduktan sonra problem yok.

İsterse hiçbir zararı olmasın, hatta faydaları olsun Allah yasaklamışsa üstünde tartışma dahi yapamayız Müslümanlar olarak. (Bkz. domuz eti için güzel diyorlar fakat Allah tarafından yasaklandığı için yemiyoruz.)

@Kakarotto hayvan örneğinin yanlışlığını çok güzel bir şekilde özetlemiş. Allah razı olsun.

Dediklerinizden çıkarıyorum ki; yasal olsun benden uzak olsun ama yasal olsun?

• Üyelik 30.01.2012
    • Yaş/Cinsiyet - /
    • Meslek
    • Mesajlar 2434
    • Beğeniler 686 / 1151
    • Ticaret 1, (%100)

FilmleriTV adlı üyeden alıntı

Sanırım konu çok uzadığı için bir yanlış anlaşılma olmuş. Arkadaşın hayvan örneği vermesinin nedeni aynı içgüdünün hayvanlarda da olduğunu anlatmak istemesi. Yani sonradan bir tercih meselesi olmadığını belirtmek istedi. Tanrıdan gelme bir şey olduğu konusunda hemfikir olmamız için verilen bir örnek nerelere geldi.

Ha konu öyle ise bilmiyorum. Ben tartışmaya direkt son mesajdan başladım, son mesaj da arkadaşın o mesajıydı.

Eğer konu öyleyse, Tanrıdan geldiği doğrudur zaten. Dini inanışlarda evrende varolan her olay zaten tanrının izni doğrultusunda varolur. Bir insanın hormonal dengesini de tanrı öyle yapmıştır. Ama yapmış olması o kişinin ona karşı koyamayacağı anlamına gelmiyor. Cinsellik dürtüsü herkeste var ama belli başlı kurallarımız var ve bunlara uyuyoruz. İşte Müslümanlar da burada dini kuralları yani şeriatı ele alarak "yok öyle yağma" diyor.

Kimse tanrı yapmadı demiyor ki. :/
    FilmleriTV

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    wmaraci
    Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al