lostyazilim

İkinci Öğretimlerin Yatay Geçiş Hakkı Var mıdır ?

9 Mesajlar 1.510 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Nefes Nefes Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 556
  • Beğeniler 45 / 32
  • Ticaret 1, (%100)
Merhabalar , İkinci Öğretimler Yatay Geçiş Hakkına Sahip mi ? Sahipse atıyorum Normal öğrenci ile aynı şartlar altında mı mülakata giriyor yoksa normal öğrencinin ekstra bir şansı oluyor mu ?

wmaraci
reklam

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4130
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Gideceğin okulda ikinci öğretim varsa geçersin. Eğer birinci öğretime başvuru hakkı veriyorlarsa onu da denersin. Bir de yatay geçişlerde mülakat tarzı bir şey olmuyor diye biliyorum... Gerekli belgeleri toparlarsın ve kurul değerlendirir hepsi bu.

• Üyelik 17.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 556
  • Beğeniler 45 / 32
  • Ticaret 1, (%100)

İsa adlı üyeden alıntı

Gideceğin okulda ikinci öğretim varsa geçersin. Eğer birinci öğretime başvuru hakkı veriyorlarsa onu da denersin. Bir de yatay geçişlerde mülakat tarzı bir şey olmuyor diye biliyorum... Gerekli belgeleri toparlarsın ve kurul değerlendirir hepsi bu.

Peki hocam şey doğrumudur iö de o yıl içerisinde sınıfta dereceye girersen normal öğrenci oluyormuşsun ve harç paralarını geri veriyorlar doğru mudur ?

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4130
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)

Nefes adlı üyeden alıntı

Peki hocam şey doğrumudur iö de o yıl içerisinde sınıfta dereceye girersen normal öğrenci oluyormuşsun ve harç paralarını geri veriyorlar doğru mudur ?

Maalesef bilgim yok. Geçmek istediğin okulun kampüsünü arayıp en doğru bilgiyi alabilirsin.

wmaraci
wmaraci

political political ... Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 428
  • Beğeniler 9 / 105
  • Ticaret 38, (%100)
İkinci veya birinci öğretimde olman yatay geçiş hakkını kısıtlamaz. İkinci öğretimden ikinci öğretime yatay geçiş için başvurabilirsin. Ayrıca bulunduğun sınıfta %10luk dilime girersen sonraki dönem için harç ödemezsin. Bunun dışında %10luk dilime giren öğrenciler birinci öğretim bölümleri içinde yatay geçiş başvurusu yapabilir.

• Üyelik 17.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 556
  • Beğeniler 45 / 32
  • Ticaret 1, (%100)

political adlı üyeden alıntı

İkinci veya birinci öğretimde olman yatay geçiş hakkını kısıtlamaz. İkinci öğretimden ikinci öğretime yatay geçiş için başvurabilirsin. Ayrıca bulunduğun sınıfta %10luk dilime girersen sonraki dönem için harç ödemezsin. Bunun dışında %10luk dilime giren öğrenciler birinci öğretim bölümleri içinde yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Hocam ilk olarak ben ikinci öğretim olsam illa yatay geçiş istediğim okulda mı ikinci öğretim olmalı son olarak ise atıyorum yüzde on luk dilime girsem kendi bölümümde kesin olarak örgün olabilir miyim yoksa tüm bölümler için mi geçerli ?

• Üyelik 26.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 428
  • Beğeniler 9 / 105
  • Ticaret 38, (%100)

Nefes adlı üyeden alıntı

Hocam ilk olarak ben ikinci öğretim olsam illa yatay geçiş istediğim okulda mı ikinci öğretim olmalı son olarak ise atıyorum yüzde on luk dilime girsem kendi bölümümde kesin olarak örgün olabilir miyim yoksa tüm bölümler için mi geçerli ?

İkinci öğretimden (%10'luk dilim hariç) sadece ikinci öğretime yatay geçiş yapılabilir. Başvuru yapsanız dahi kurul birinci öğretime yatay geçiş başvurunuzu kabul etmez. Sebep olarakta bu durum belirtilir.

%10'luk dilim olayını da şöyle açıklayayım. Bulunduğunuz dönem sonunda akademik ortalama olarak %10'luk dilime girdiyseniz okulunuz bunu belirli tarihler arasında ilan eder. İlan edilen listede adınız varsa harç ücreti ödemezsiniz ya da çok küçük miktarlarda ödersiniz (80-100 lira arası harç çıkabiliyor). Ayrıca %10luk dilime girdiğinizde bölümünüzün birinci öğretimine yatay geçiş için başvurabilirsiniz. Başvurunların durumuna göre kurul başvurunuzu kabul edebilir veya reddebilir.

Ayrıca güz döneminde %10luk dilime girildiğinde listeler genel olarak bahar döneminin harçları yatırıldıktan sonra ilan edilir. Bu durumda da sizden dilekçeyle öğrenci işlerine başvurmanız istenir. Dilekçede belirttiğiniz banka hesabınıza harcınız sonradan iade edilir.

• Üyelik 17.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 556
  • Beğeniler 45 / 32
  • Ticaret 1, (%100)

political adlı üyeden alıntı

İkinci öğretimden (%10'luk dilim hariç) sadece ikinci öğretime yatay geçiş yapılabilir. Başvuru yapsanız dahi kurul birinci öğretime yatay geçiş başvurunuzu kabul etmez. Sebep olarakta bu durum belirtilir.

%10'luk dilim olayını da şöyle açıklayayım. Bulunduğunuz dönem sonunda akademik ortalama olarak %10'luk dilime girdiyseniz okulunuz bunu belirli tarihler arasında ilan eder. İlan edilen listede adınız varsa harç ücreti ödemezsiniz ya da çok küçük miktarlarda ödersiniz (80-100 lira arası harç çıkabiliyor). Ayrıca %10luk dilime girdiğinizde bölümünüzün birinci öğretimine yatay geçiş için başvurabilirsiniz. Başvurunların durumuna göre kurul başvurunuzu kabul edebilir veya reddebilir.

Ayrıca güz döneminde %10luk dilime girildiğinde listeler genel olarak bahar döneminin harçları yatırıldıktan sonra ilan edilir. Bu durumda da sizden dilekçeyle öğrenci işlerine başvurmanız istenir. Dilekçede belirttiğiniz banka hesabınıza harcınız sonradan iade edilir.

Hocam peki çok iyi çalışıp sınıf birincisi olan bir iö kaç yılda yatay geçiş yaparak istediği üni. normal öğrencisi olabilir tahminen en kısa süre nedir, yani ilk önce kendi üni. normale geçicek sonraki yıl mı istediği üni. uğraşıcak ?
Bu arada çok soru soruyorum maruz görün bilgiye açım :)

• Üyelik 26.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 428
  • Beğeniler 9 / 105
  • Ticaret 38, (%100)

Nefes adlı üyeden alıntı

Hocam peki çok iyi çalışıp sınıf birincisi olan bir iö kaç yılda yatay geçiş yaparak istediği üni. normal öğrencisi olabilir tahminen en kısa süre nedir, yani ilk önce kendi üni. normale geçicek sonraki yıl mı istediği üni. uğraşıcak ?
Bu arada çok soru soruyorum maruz görün bilgiye açım :)

İstediğiniz üniversiteye kafanıza göre geçme şansınız maalesef yok. İstediğiniz üniversitedeki bölüm şuan okuduğunuz bölümle aynıysa geçiş yapmak için başvurabilirsiniz. Ancak üniversiteye yerleştiğiniz yılda almış olduğunuz puan o bölümün puanına eşit veya fazla olmalıdır. Aksi durumlarda başvurunuz kabul edilmez.

Örnekle de açıklayayım. Şuanda Zart Üniversitei zurt bölümü ikinci öğretiminde okuyorsunuz diyelim. Öncelikle ilk yıl %10luk dilime girerek kendi üniversiteninizin aynı bölümünün birinci öğretimine yatay geçiş başvurusu yaparsınız. Eğer sizden daha iyi öğrenci yoksa ve şartlara uyuyorsanız başvurunuz kabul edilir. Sonrasında Pert Üniversitesi Zurt bölümüne geçmek isteyebilirsiniz. Bu durumda da yatay geçiş zamanlarında başvuru yapmanız gerek. Ancak başvurmadan önce dikkat etmeniz gereken şeyler. Siz Zart Üniversitesine girdiğinizde aldığınız puan Pert Üniversitesinin Zurt bölümüne yetmiyorsa yatay geçiş başvurunuz otomatikmen reddedilir. Ancak o puana eşit ve yüksek başvurunuz alınır. Sizden daha iyi öğrenciler başvuru yapmadıysa başvurunuz kabul edilir. Her üniversitenin yatay geçiş için istediği akademik ortalamaları da vardır. Bazıları 3'ün üzerindeki ortalamaya sahip kişileri kabul eder, bazıları 3.50 ortalama ister, bazıaları da 2.5 ortalama ister.

Durum karışık ama bana pmden nereden nereye geçmek istediğiniz belirtirseniz size daha çok yardımcı olabilirim :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al