kraduma adlı üyeden alıntı

evet değeri azaldı haklısın fakat büyükleri göz önüne aldığımda hep kaliteli siteler pageranklı siteler olduğunu görüyorum. bende güncel bir haber blog forum portalı planlıyorum pagerank 0 bir domain ile yola başlamakla pr9-10 bir domainle yola başlamak arasında birazcıkta olsa fark olacaktır fikrindeyim daha önce haberupcom domainini alıp haber blog forum tarzı bir sistem kurdum herşeyini tamamladım 5-6 ay geçmesine rağmen haber kelimesinde hiç gözükmedim biraz adsense banner reklamı oldu fakat istediğim seviyede değildi .
esas istediğim pagerankı 9-10 bir domain sonrasında hergün güncel içerik sağlanması
türkiyede popüler siteler arasında girmek
sizce kaç para eder böyle domainler ?

Kardeşim o siteler Pagerank değeri yüksek diye zirveye oturmadılar. Çok tutuldukları ve beğenildikleri için zirveye oturdular ve böylece Pagerank arttı.
Hakkıyla elde edilmiş Pagerank 9-10 domain bulursan 1 milyon dolardan aşağı etmez. Ama 50 dolara da bulunuyor. Şuan Pagerank güncellemesi gelmediği için sahte domain çok.
Bak bu forumda bi eleman vardı, 300 liraya PR 10 link satıyordu. Çok yorum yaptım, insanları uyardım, yönetime mesaj attım ama kimse dinlemedi. İlk güncellemede gider bu dedim. Güncelleme geldi, sitede gitti eleman da. Olan link için 300 lira bayılan çokbilmişlere oldu.
Pagerank'ın şuan pek önemi yok. Önemlidir diyenler çıkar ama onların da profillerine girip bir bak. Hepsi tanıtım yazısı, SEO paketi satan kişilerdir. Parayı PR göz boyamasıyla kazandıkları için karşı çıkarlar.
Şuan arama motorlarında site aktivitesi daha değerli. Kaç kişi yorum yapmış, sosyal medyada ne kadar etkin, kaç kişi paylaşmış, kaç kişi beğenmiş vs. Bunlar sitenin değerini daha iyi ölçen kıssaslar.