Bence profesyonel bir ekip aileyle görüşüp çocuğu gerçekten isteyip istemediklerini ilgilenip ilgilenmediklerini araştırıp ona göre bi yol çizilmeli. İstiyor gibi görünüyorlar gerçekten kadının anlattığı gibi bir durumdur bu belki de bir anlık dalgınlık da olmuş olabilir rüzgarla hızlıca denizde uzaklaşabilecek bir şeymiş o bindirdikleri dalga. Yorumları falan okumuştum bir kaç kişinin daha benzeri başına gelmiş zor yetişmiş .
Batının kuralları çocuk aileden alınır falan ama bu insancıl bir davranış olmaz, en kötü anne baba bile çocuğa bakımhaneden iyi bakacaktır. Devletin çocuk yuvaları hakkında tecrübem var allah kimseyi oralara düşürmesin her kadına anne her erkeğe baba dedirtiyorlar dayak da var hakarette var aşağılamak da var, hem ailenin durumunu da düşünün bunlar kabul edilecek şeyler değil . Kimse evladının elinden alınmasını da istemez hiç bir çocuk da dövse de işkence yapsa da anasından babasından ayrılmak istemez. Annesi çocuğa vursa annesine sarılıp ağlar yani buradan psikolojisini anlayın çocuğun.
En temiz yol aileyle görüşüp istemiyorlarsa pişmanlarsa devletin bakabileceğini teklif etmek, ha buna yok diyorlarsa da destek almak istedikleri bir konu var mı diye sorup oradan ayrılmak. Hata yaptı diye çocuklarını ellerinden almak vicdansızlık olur kimsenin bir ailenin elinden çocuklarını almaya hakkı olmadığını düşünüyorum.
Ek Olarak:
Gerçekten de çok acı bir durum. Hiçbir anne böyle bir hatıraya sahip olmak istemez. Her ne kadar bebeğin kılına bile zarar gelmemiş olsa da, Allah korusun gelebilirdi de. Eğer ki Sahil Güvenlik daha uzak bir noktada olsaydı veya denizin açıklarında sürat tekneleri sıkça bulunuyor olsaydı, kimsenin düşünmek bile istemeyeceği bir tablo oluşabilirdi.
Keşke bile bile (sağlık sorununu) çocuğuyla tek başına denize girme hatasını yapmasaydı...
Keşke bile bile (sağlık sorununu) çocuğuyla tek başına denize girme hatasını yapmasaydı...
bu olay eminim bir çok aileye ders olmuştur. benim oğlum 4 yaşında yemin ederim annesi yalnız bırakıp mutfağa girse çocuk nerde napıyor diye bağırıyorum . Bir anlık bişey çünkü bu . Bu geçen sene yaşanan Pamir olayı hiç aklımdan çıkmıyor evin kapısının tüm kilitlerini hep kapalı tutuyorum + gece yatarken yatak odasını da kilitliyorum + pencerenin kolunu söktüm ki bir yolunu bulup açamasın :) mutfakta çatal ve bıçakları üst dolaba koyduk yani bir sürü önlem alınmak zorunda çocuk bu çünkü neyin ne olduğunu bilemez bir anlık bir oyunu allah muhafaza ...
nihayetinde kaderin önüne kimse geçemez ama önlem almak mecburidir kapıyı bacayı açık bırakıp çocuğu da kendi haline salarsan başına bi iş gelince kader olmaz sorumsuzluk olur.