lostyazilim
tr.link

Sürüklendiği Yerden Sahil Güvenlik Kurtardı. AMA?

8 Mesajlar 1.310 Okunma
acebozum
tr.link

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 13.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Meslek Doktora öğrencisi.
    • Konum İzmir
    • Ad Soyad A** O**
    • Mesajlar 798
    • Beğeniler 386 / 218
    • Ticaret 16, (%100)
    Aşağıda bir haberden alıntı var. Diğer ayrıntılar için arama motorlarından bakabilirsiniz.

Annesiyle denize sokulan 10 aylık bir bebek, her ne olduysa sürükleniyor. Elbette hiçbir ana-baba evladını bu şekilde yitirmek istemez. (Çocuklarını farklı şekillerde katleden ebeveynlerin varlığını inkar etmekte doğru olmaz tabi.)

Malumunuz, kimi durumlarda devlet, çocukların güvenliği için onları Çocuk Esirgeme'de koruma altına alıyor. Ailede uygun şekilde cezalandırılıyor. Bu haberde babanın denizde olmadığı anlaşılıyor. Denizde bulunan kişi minik yavrunun annesi. Şu ana dek rast gelmedim, ama yanlışım yoksa bir şey yapılmamış. (Yapıldığını gösteren bir şey bulamadım, bulursanız paylaşabilirsiniz.)

Sizce anne ve yasanın ayrıntıları nedir bilmiyorum ama belki hem anne, hem de baba cezalandırılmalı mıdır? Çocuk, devlet koruması altına alınmalı mıdır?

Kişisel görüşüm, elbette cezalandırılmaları yönünde. Çocuğun kaderinin tayini hakkında ise en ufak bir fikrim yok; ama anne ve belki hem anne, hem baba diğer ebeveynlere de örnek/ibret/ders olacak şekilde cezalandırılmalı. Bunun da bir parçası olarak çocuğun Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilmesi uygun olabilir. Yürekten inanıyorum ki annenin bir art niyeti yoktur; ancak ortada ihmal olduğu da apaçık görünüyor. Belki fenalaştı anne, belki de başka bir şey oldu ve bir anlığına bebek, simidiyle gidiverdi.

Yaklaşık bir hafta öncesinin haberi, son haberlere baktım pek bir şey bulamadım. Haberi olmayan veya tekrar hatırlamak isteyenler için alıntılıyorum:

(...)Küçükkuyu Beldesi halk plajında meydana gelen olayda, bindirildiği koltuk şeklindeki şişme can simidiyle birlikte poyrazın etkisiyle 1 kilometre açığa sürüklenen 10 aylık Melda bebek, plajdaki yüzlerce kişinin gözleri önünde ölümden döndü.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı TCSG-8 Bot Komutanlığı, Kuzey Ege’de görev yaparken perşembe günü Saat 16.58’i gösterdiğinde, Bot Komutanlığı’nın çok yakınından, bitişiğindeki halk plajından ihbar geldi. Bir Vatandaşın, ’Sürükleniyor’ feryadıyla seslendiği Sahil Güvenlik ekibi, Bot Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Demirel’in talimatıyla rıhtımdan fora ederek tam yol limandan ayrıldı. Kıyıdan yaklaşık 1 kilometre açıkta sürüklenen 10 aylık Melda bebeği sadece iki dakikada kurtardı.(...)

Kaynak: Melda bebek kurtarıldığında uyuyormuş

elektronikssl
    webimgo

Terrible Terrible Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 24.06.2015
    • Yaş/Cinsiyet 52 / E
    • Meslek İhracat
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad M** K**
    • Mesajlar 58
    • Beğeniler 20 / 6
    • Ticaret 4, (%75)
    Annesi AStım hastası ve o esnada astım krizi geçirdiği için çocuk açığa sürüklenmiş diye duymuştum. O yüzden(eğer dogru ise) işlem yapılmamış olması doğal
    nettebugun

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 13.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Konum İzmir
    • Ad Soyad A** O**
    • Mesajlar 798
    • Beğeniler 386 / 218
    • Ticaret 16, (%100)

Terrible adlı üyeden alıntı

Annesi AStım hastası ve o esnada astım krizi geçirdiği için çocuk açığa sürüklenmiş diye duymuştum. O yüzden(eğer dogru ise) işlem yapılmamış olması doğal

Bunu okumamıştım Hocam. Eğer böyleyse tabi iş değişir; ancak yine de bu riski bilerek 10 aylık bir çocukla denize girmekte ihmal doğurabilir diye düşünüyorum.
    Katkı için teşekkürler.

Terrible Terrible Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 24.06.2015
    • Yaş/Cinsiyet 52 / E
    • Meslek İhracat
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad M** K**
    • Mesajlar 58
    • Beğeniler 20 / 6
    • Ticaret 4, (%75)
    Şöyle bir açıklaması var ve ben inanmıştım açıkcası
    http://www.milliyet.com.tr/melda-nin-annesi-astim-krizi-gundem-2083671/

wmaraci
    wmaraci

• Üyelik 13.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Konum İzmir
    • Ad Soyad A** O**
    • Mesajlar 798
    • Beğeniler 386 / 218
    • Ticaret 16, (%100)
    Gerçekten de çok acı bir durum. Hiçbir anne böyle bir hatıraya sahip olmak istemez. Her ne kadar bebeğin kılına bile zarar gelmemiş olsa da, Allah korusun gelebilirdi de. Eğer ki Sahil Güvenlik daha uzak bir noktada olsaydı veya denizin açıklarında sürat tekneleri sıkça bulunuyor olsaydı, kimsenin düşünmek bile istemeyeceği bir tablo oluşabilirdi.
    Keşke bile bile (sağlık sorununu) çocuğuyla tek başına denize girme hatasını yapmasaydı...
    Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 12.02.2012
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Grafiker
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad C** Ş**
    • Mesajlar 1930
    • Beğeniler 1527 / 1150
    • Ticaret 25, (%100)
    bu haberi ilk okuduğumda gördüğümde çıldırmıştım bu nasıl ana babalıktır falan demiştim ama kadının açıklamalarını şimdi okudum doğru söylüyordur diye düşünüyorum yalan söyler gibi görünmüyor.
    Bence profesyonel bir ekip aileyle görüşüp çocuğu gerçekten isteyip istemediklerini ilgilenip ilgilenmediklerini araştırıp ona göre bi yol çizilmeli. İstiyor gibi görünüyorlar gerçekten kadının anlattığı gibi bir durumdur bu belki de bir anlık dalgınlık da olmuş olabilir rüzgarla hızlıca denizde uzaklaşabilecek bir şeymiş o bindirdikleri dalga. Yorumları falan okumuştum bir kaç kişinin daha benzeri başına gelmiş zor yetişmiş .

Batının kuralları çocuk aileden alınır falan ama bu insancıl bir davranış olmaz, en kötü anne baba bile çocuğa bakımhaneden iyi bakacaktır. Devletin çocuk yuvaları hakkında tecrübem var allah kimseyi oralara düşürmesin her kadına anne her erkeğe baba dedirtiyorlar dayak da var hakarette var aşağılamak da var, hem ailenin durumunu da düşünün bunlar kabul edilecek şeyler değil . Kimse evladının elinden alınmasını da istemez hiç bir çocuk da dövse de işkence yapsa da anasından babasından ayrılmak istemez. Annesi çocuğa vursa annesine sarılıp ağlar yani buradan psikolojisini anlayın çocuğun.

En temiz yol aileyle görüşüp istemiyorlarsa pişmanlarsa devletin bakabileceğini teklif etmek, ha buna yok diyorlarsa da destek almak istedikleri bir konu var mı diye sorup oradan ayrılmak. Hata yaptı diye çocuklarını ellerinden almak vicdansızlık olur kimsenin bir ailenin elinden çocuklarını almaya hakkı olmadığını düşünüyorum.

Ek Olarak:

nettebugun adlı üyeden alıntı

Gerçekten de çok acı bir durum. Hiçbir anne böyle bir hatıraya sahip olmak istemez. Her ne kadar bebeğin kılına bile zarar gelmemiş olsa da, Allah korusun gelebilirdi de. Eğer ki Sahil Güvenlik daha uzak bir noktada olsaydı veya denizin açıklarında sürat tekneleri sıkça bulunuyor olsaydı, kimsenin düşünmek bile istemeyeceği bir tablo oluşabilirdi.
    Keşke bile bile (sağlık sorununu) çocuğuyla tek başına denize girme hatasını yapmasaydı...

bu olay eminim bir çok aileye ders olmuştur. benim oğlum 4 yaşında yemin ederim annesi yalnız bırakıp mutfağa girse çocuk nerde napıyor diye bağırıyorum . Bir anlık bişey çünkü bu . Bu geçen sene yaşanan Pamir olayı hiç aklımdan çıkmıyor evin kapısının tüm kilitlerini hep kapalı tutuyorum + gece yatarken yatak odasını da kilitliyorum + pencerenin kolunu söktüm ki bir yolunu bulup açamasın :) mutfakta çatal ve bıçakları üst dolaba koyduk yani bir sürü önlem alınmak zorunda çocuk bu çünkü neyin ne olduğunu bilemez bir anlık bir oyunu allah muhafaza ...
    nihayetinde kaderin önüne kimse geçemez ama önlem almak mecburidir kapıyı bacayı açık bırakıp çocuğu da kendi haline salarsan başına bi iş gelince kader olmaz sorumsuzluk olur.
    nettebugun Terrible

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 13.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 36 / E
    • Konum İzmir
    • Ad Soyad A** O**
    • Mesajlar 798
    • Beğeniler 386 / 218
    • Ticaret 16, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

(...)rüzgarla hızlıca denizde uzaklaşabilecek bir şeymiş o bindirdikleri dalga. Yorumları falan okumuştum bir kaç kişinin daha benzeri başına gelmiş zor yetişmiş .

Batının kuralları çocuk aileden alınır falan ama bu insancıl bir davranış olmaz, en kötü anne baba bile çocuğa bakımhaneden iyi bakacaktır. Devletin çocuk yuvaları hakkında tecrübem var allah kimseyi oralara düşürmesin her kadına anne her erkeğe baba dedirtiyorlar dayak da var hakarette var aşağılamak da var, hem ailenin durumunu da düşünün bunlar kabul edilecek şeyler değil . (...)

Hocam şu sahilde oynanan şişme toplar var ya. İnanın 7-15 yaş arasında kaç tanesini yakaladığımı, kaçını sahibine iade edip kaçını inatla vermediğimi bir ben bir de Allah bilir. (Çok yüzdüysem vermezdim) Aynı mantık, gerçekten de ters rüzgarla çok kolay kıyıdan uzaklaşabilir. Üstündeki çocuk 10 aylık, kilosunu az çok tahmin edebilirsiniz. Yani rahatlıkla gider ve poyrazdan bahsediliyor, kaşla göz arasında uzaklaşabilir. O konuda ben de inanıyorum.

Uğur Dündar'ın Çocuk Esirgeme Kurumları'yla ilgili haberlerini ufaklıktan hatırlarım. Tek temennim değişmiş olmaları. Elbette evde yalnız bırakılan bakıcıların uyguladıklarını hesaba katınca, çok daha kapsamlı bir yerde neler olabileceğini az çok tahmin edebiliyorum. Ayrıca hâlen var mıdır bilmiyorum ama, çocuklar arasında hiyerarşinin olması da sanırım psikolojileri açısından bir diğer sıkıntı.

Yukarı tükürseniz bıyık, aşağısı sakal ya da iki ucu pis olan değnek. Gerçekten de ziyadesiyle kararsız olduğum ve kolayca fikrimin değişebildiği bir durum. Dediklerinize harfiyen katılıyor olsam da, bir seste ibret olmaları için (sağlık sorunu biliniyor çünkü) bir şekilde uygun olarak cezalandırılmaları yönünde. Ne bileyim, hiç değilse kamu hizmeti bile olabilir. O plajın her sabah ve her akşam temizliğinden tutun da, bir Çocuk Esirgeme Kurumu'nda gönüllü iş (çocuklardan uzak şekilde) yaptırılması gibi.

gece yatarken yatak odasını da kilitliyorum
    Elbette sizin takdiriniz ama naçizane önerim bunu tekrar düşünmeniz yönünde.

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 12.02.2012
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Grafiker
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad C** Ş**
    • Mesajlar 1930
    • Beğeniler 1527 / 1150
    • Ticaret 25, (%100)

Hocam şu sahilde oynanan şişme toplar var ya. İnanın 7-15 yaş arasında kaç tanesini yakaladığımı, kaçını sahibine iade edip kaçını inatla vermediğimi bir ben bir de Allah bilir. (Çok yüzdüysem vermezdim) Aynı mantık, gerçekten de ters rüzgarla çok kolay kıyıdan uzaklaşabilir. Üstündeki çocuk 10 aylık, kilosunu az çok tahmin edebilirsiniz. Yani rahatlıkla gider ve poyrazdan bahsediliyor, kaşla göz arasında uzaklaşabilir. O konuda ben de inanıyorum.

Uğur Dündar'ın Çocuk Esirgeme Kurumları'yla ilgili haberlerini ufaklıktan hatırlarım. Tek temennim değişmiş olmaları. Elbette evde yalnız bırakılan bakıcıların uyguladıklarını hesaba katınca, çok daha kapsamlı bir yerde neler olabileceğini az çok tahmin edebiliyorum. Ayrıca hâlen var mıdır bilmiyorum ama, çocuklar arasında hiyerarşinin olması da sanırım psikolojileri açısından bir diğer sıkıntı.

Yukarı tükürseniz bıyık, aşağısı sakal ya da iki ucu pis olan değnek. Gerçekten de kararsız ziyadesiyle kararsız olduğum ve kolayca fikrimin değişebildiği bir durum. Dediklerinize harfiyen katılıyor olsam da, bir seste ibret olmaları için (sağlık sorunu biliniyor çünkü) bir şekilde uygun olarak cezalandırılmaları yönünde. Ne bileyim, hiç değilse kamu hizmeti bile olabilir. O plajın her sabah ve her akşam temizliğinden tutun da, bir Çocuk Esirgeme Kurumu'nda gönüllü iş (çocuklardan uzak şekilde) yaptırılması gibi.

Anneye verilecek her görev çocuğundan ayrı kalmasına ilgilenememesine sebep olacak bir de bunu düşünün :) bence cezalık bir durum yok kendileri çok büyük ders almıştır . Bir hataları evlatlarının canına mal olacaktı, kadının uykusuz geçen gecelerinin sebebi de bu işte cezasını çekiyor zaten :)

Benim gördüklerim 98 ya da 99 seneleriydi maltepe semiha şakir, değişmiş olabilir ama çok değişmiş olamaz çünkü orada çalışanlar maaşlı memurlar yani gönüllü falan değil ki merhamet gösterebilsin. Bir de bir sürü çocukla iç içe bir iş olduğundan bir çok şeyi kanıksayıp iş gözüyle bakıyorlar. Doktorların canının yanmasını umursamaması gibi bişey bu . Büyük bir bağırış vardı mesela çocuk yıkanırken yaramazlık mı yapıyormuş neymiş çıplak halde dövüyorlardı 8-10 yaşlarında bir çocuğu . Evrak için bir süre gidip gelmiştik oraya hem üzülmüş hem korkmuştum , kapkaç çetesinin eline düşmek daha iyi diye düşünüyorum o kadar kötüydü yani. Çalışanlarda surat 5 karış meymenet yoktu daha girişte bir soğukluk hissediyorsun öyle bir yer. Müdüre hanım nazik davranıyordu ama içeride olan bitenlere bakılırsa pek öyle bir kadın değildi ...

Ek Olarak:

Yukarı tükürseniz bıyık, aşağısı sakal ya da iki ucu pis olan değnek. Gerçekten de ziyadesiyle kararsız olduğum ve kolayca fikrimin değişebildiği bir durum. Dediklerinize harfiyen katılıyor olsam da, bir seste ibret olmaları için (sağlık sorunu biliniyor çünkü) bir şekilde uygun olarak cezalandırılmaları yönünde. Ne bileyim, hiç değilse kamu hizmeti bile olabilir. O plajın her sabah ve her akşam temizliğinden tutun da, bir Çocuk Esirgeme Kurumu'nda gönüllü iş (çocuklardan uzak şekilde) yaptırılması gibi.

dur yazmamışım :) bu kadarla kalmıyor aynı odada yatıyoruz mecburiyetten falan da değil evde kullanılmayan 2 boş oda var fakat gece falan bakmak lazım arada :)

wmaraci
    wmaraci
    Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al