nettebugun adlı üyeden alıntı

Hocam şu sahilde oynanan şişme toplar var ya. İnanın 7-15 yaş arasında kaç tanesini yakaladığımı, kaçını sahibine iade edip kaçını inatla vermediğimi bir ben bir de Allah bilir. (Çok yüzdüysem vermezdim) Aynı mantık, gerçekten de ters rüzgarla çok kolay kıyıdan uzaklaşabilir. Üstündeki çocuk 10 aylık, kilosunu az çok tahmin edebilirsiniz. Yani rahatlıkla gider ve poyrazdan bahsediliyor, kaşla göz arasında uzaklaşabilir. O konuda ben de inanıyorum.

Uğur Dündar'ın Çocuk Esirgeme Kurumları'yla ilgili haberlerini ufaklıktan hatırlarım. Tek temennim değişmiş olmaları. Elbette evde yalnız bırakılan bakıcıların uyguladıklarını hesaba katınca, çok daha kapsamlı bir yerde neler olabileceğini az çok tahmin edebiliyorum. Ayrıca hâlen var mıdır bilmiyorum ama, çocuklar arasında hiyerarşinin olması da sanırım psikolojileri açısından bir diğer sıkıntı.

Yukarı tükürseniz bıyık, aşağısı sakal ya da iki ucu pis olan değnek. Gerçekten de kararsız ziyadesiyle kararsız olduğum ve kolayca fikrimin değişebildiği bir durum. Dediklerinize harfiyen katılıyor olsam da, bir seste ibret olmaları için (sağlık sorunu biliniyor çünkü) bir şekilde uygun olarak cezalandırılmaları yönünde. Ne bileyim, hiç değilse kamu hizmeti bile olabilir. O plajın her sabah ve her akşam temizliğinden tutun da, bir Çocuk Esirgeme Kurumu'nda gönüllü iş (çocuklardan uzak şekilde) yaptırılması gibi.

Elbette sizin takdiriniz ama naçizane önerim bunu tekrar düşünmeniz yönünde.

Anneye verilecek her görev çocuğundan ayrı kalmasına ilgilenememesine sebep olacak bir de bunu düşünün :) bence cezalık bir durum yok kendileri çok büyük ders almıştır . Bir hataları evlatlarının canına mal olacaktı, kadının uykusuz geçen gecelerinin sebebi de bu işte cezasını çekiyor zaten :)

Benim gördüklerim 98 ya da 99 seneleriydi maltepe semiha şakir, değişmiş olabilir ama çok değişmiş olamaz çünkü orada çalışanlar maaşlı memurlar yani gönüllü falan değil ki merhamet gösterebilsin. Bir de bir sürü çocukla iç içe bir iş olduğundan bir çok şeyi kanıksayıp iş gözüyle bakıyorlar. Doktorların canının yanmasını umursamaması gibi bişey bu . Büyük bir bağırış vardı mesela çocuk yıkanırken yaramazlık mı yapıyormuş neymiş çıplak halde dövüyorlardı 8-10 yaşlarında bir çocuğu . Evrak için bir süre gidip gelmiştik oraya hem üzülmüş hem korkmuştum , kapkaç çetesinin eline düşmek daha iyi diye düşünüyorum o kadar kötüydü yani. Çalışanlarda surat 5 karış meymenet yoktu daha girişte bir soğukluk hissediyorsun öyle bir yer. Müdüre hanım nazik davranıyordu ama içeride olan bitenlere bakılırsa pek öyle bir kadın değildi ...

Ek Olarak:

nettebugun adlı üyeden alıntı

Hocam şu sahilde oynanan şişme toplar var ya. İnanın 7-15 yaş arasında kaç tanesini yakaladığımı, kaçını sahibine iade edip kaçını inatla vermediğimi bir ben bir de Allah bilir. (Çok yüzdüysem vermezdim) Aynı mantık, gerçekten de ters rüzgarla çok kolay kıyıdan uzaklaşabilir. Üstündeki çocuk 10 aylık, kilosunu az çok tahmin edebilirsiniz. Yani rahatlıkla gider ve poyrazdan bahsediliyor, kaşla göz arasında uzaklaşabilir. O konuda ben de inanıyorum.

Uğur Dündar'ın Çocuk Esirgeme Kurumları'yla ilgili haberlerini ufaklıktan hatırlarım. Tek temennim değişmiş olmaları. Elbette evde yalnız bırakılan bakıcıların uyguladıklarını hesaba katınca, çok daha kapsamlı bir yerde neler olabileceğini az çok tahmin edebiliyorum. Ayrıca hâlen var mıdır bilmiyorum ama, çocuklar arasında hiyerarşinin olması da sanırım psikolojileri açısından bir diğer sıkıntı.

Yukarı tükürseniz bıyık, aşağısı sakal ya da iki ucu pis olan değnek. Gerçekten de ziyadesiyle kararsız olduğum ve kolayca fikrimin değişebildiği bir durum. Dediklerinize harfiyen katılıyor olsam da, bir seste ibret olmaları için (sağlık sorunu biliniyor çünkü) bir şekilde uygun olarak cezalandırılmaları yönünde. Ne bileyim, hiç değilse kamu hizmeti bile olabilir. O plajın her sabah ve her akşam temizliğinden tutun da, bir Çocuk Esirgeme Kurumu'nda gönüllü iş (çocuklardan uzak şekilde) yaptırılması gibi.

Elbette sizin takdiriniz ama naçizane önerim bunu tekrar düşünmeniz yönünde.

dur yazmamışım :) bu kadarla kalmıyor aynı odada yatıyoruz mecburiyetten falan da değil evde kullanılmayan 2 boş oda var fakat gece falan bakmak lazım arada :)