Annesiyle denize sokulan 10 aylık bir bebek, her ne olduysa sürükleniyor. Elbette hiçbir ana-baba evladını bu şekilde yitirmek istemez. (Çocuklarını farklı şekillerde katleden ebeveynlerin varlığını inkar etmekte doğru olmaz tabi.)
Malumunuz, kimi durumlarda devlet, çocukların güvenliği için onları Çocuk Esirgeme'de koruma altına alıyor. Ailede uygun şekilde cezalandırılıyor. Bu haberde babanın denizde olmadığı anlaşılıyor. Denizde bulunan kişi minik yavrunun annesi. Şu ana dek rast gelmedim, ama yanlışım yoksa bir şey yapılmamış. (Yapıldığını gösteren bir şey bulamadım, bulursanız paylaşabilirsiniz.)
Sizce anne ve yasanın ayrıntıları nedir bilmiyorum ama belki hem anne, hem de baba cezalandırılmalı mıdır? Çocuk, devlet koruması altına alınmalı mıdır?
Kişisel görüşüm, elbette cezalandırılmaları yönünde. Çocuğun kaderinin tayini hakkında ise en ufak bir fikrim yok; ama anne ve belki hem anne, hem baba diğer ebeveynlere de örnek/ibret/ders olacak şekilde cezalandırılmalı. Bunun da bir parçası olarak çocuğun Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilmesi uygun olabilir. Yürekten inanıyorum ki annenin bir art niyeti yoktur; ancak ortada ihmal olduğu da apaçık görünüyor. Belki fenalaştı anne, belki de başka bir şey oldu ve bir anlığına bebek, simidiyle gidiverdi.
Yaklaşık bir hafta öncesinin haberi, son haberlere baktım pek bir şey bulamadım. Haberi olmayan veya tekrar hatırlamak isteyenler için alıntılıyorum:
(...)Küçükkuyu Beldesi halk plajında meydana gelen olayda, bindirildiği koltuk şeklindeki şişme can simidiyle birlikte poyrazın etkisiyle 1 kilometre açığa sürüklenen 10 aylık Melda bebek, plajdaki yüzlerce kişinin gözleri önünde ölümden döndü.
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı TCSG-8 Bot Komutanlığı, Kuzey Ege’de görev yaparken perşembe günü Saat 16.58’i gösterdiğinde, Bot Komutanlığı’nın çok yakınından, bitişiğindeki halk plajından ihbar geldi. Bir Vatandaşın, ’Sürükleniyor’ feryadıyla seslendiği Sahil Güvenlik ekibi, Bot Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Demirel’in talimatıyla rıhtımdan fora ederek tam yol limandan ayrıldı. Kıyıdan yaklaşık 1 kilometre açıkta sürüklenen 10 aylık Melda bebeği sadece iki dakikada kurtardı.(...)
Kaynak: Melda bebek kurtarıldığında uyuyormuş