sefayksl adlı üyeden alıntı

IT alanında çalışmak istiyorsanız bu bölümlerde boşuna zaman kaybetmeyin.

Bilge Adam, Mayasoft vb. eğitim kurumlarından Sistem ve Network Uzmanlığı eğitimi alın. Eğitim sırasında bolca araştırın, kendinizi geliştirin.

Eğitim sırasında veya eğitimden sonra parasına bakmadan bir IT bölümüne girmenizi tavsiye ederim. 800 - 1000 lirada olsa dişinizi sıkın CV'ye 2-3 yıl deneyim ekleyene kadar. Ben liseyi bitirip işe başladım. Açıköğretimden üniversite okuyorum.

Hem iş tecrübem oluyor, hem para kazanıyorum, hem üniversite okuyorum. Üniversite bitince daha iyi pozisyonlarda çalışma imkanım olacak iş tecrübem olacağı için.

Benimde kaybım üniversite hayatı oluyor tabi ki. Üniversite diplomam olacak ama hayatının en güzel yıllarını geçireceğin üniversite yıllarından vazgeçmiş olacaksın. Tercih meselesi. Ben yurtdışında iş imkanı bulduğum için tercih ettim. Dediğimi yapmak biraz zor olacaktır (800 tl veya asgari ücret ile idare etmek ) ama ileride mutlaka karşılığını alırsınız.

Normal şartlarda 4 yıl üniversite okuyarak yapacağınız masraf, zaman gibi unsurları düşünerek çalışma + üniversite diploması planlaması yapabilirsiniz benim gibi.

Teşekkür ederim öncelikle zahmet edip yazmışsınız. Bu dediğiniz gibi tercih meselesi. Bakalım bölümü okuyan veya çok fazla bilgisi olan birisi çıkar belki.