İnternetten daha fazlasını bekliyorsan, Mozilla Firefox indir yeter. Son sürümde gelen yenilikler ve bilinmeyen planlar, bu yazıda. Tek tıklamada indirin, kurun ve güvenle dolaşın.

Açık kaynak kodlu ve özgür bir yazılım olarak geliştirilen Mozilla Firefox, rakibi olan Google Chrome'un hızlı yükselişine rağmen, kendini yenilemeye ve Internet Explorer'dan pazar payı çalmaya devam ediyor.

Bazı detayları anlatmaya geçmeden önce tek tıklamada indirebileceğiniz bağlantıları paylaşalım



Yukarıda paylaştığımız bağlantılar, en sürüme ait beta kurulum dosyalarıdır. Aslına bakarsanız, beta sürüm kullanmak, çok büyük bir risk getirmemekle beraber, sadece eklentiler konusunda sıkıntı çıkarabilir.



Popüler eklentiler, Mozilla Firefox'un yeni güncellemelerine kısa sürede kendini uyarlayarak kullanıma hazır hale gelecektir.

Belki de bazı eklentilerin çalışmaması, "Firefox neden yavaş?" diye ağlayanlar için de emzik olacaktır.

Google kimi destekliyor?

Chrome'un arkasında Google desteği olduğunu düşünenler varsa, aynı firmanın Mozilla Firefox'a olan büyük desteğini de unutmamalılar. Arama kutusunda varsayılan tarayıcısı olarak Google'ın yer alması, firmanın her yıl onlarca milyon dolar gelir elde etmesine neden oluyor.



Bir güzel haber de, Mozilla'nın Türkiye'de yeniden yapılanmaya gitmesi. Geçmiş yıllarda aktif bir tutum sergilemeyen topluluk, bu işe gönül vermekle beraber daha fazla zaman ayıracak olan kişilerin katılımıyla yeniden harekete geçiyor.

Mesela Yandex Türkiye ile Mozilla Türkiye topluluğu arasında bazı etkileşimler mevcut. Bu yakınlaşmanın ürünleri de gün geçtikçe ortaya çıkacaktır.

Yazının sonunda bir tavsiyede bulunacağım. Yeni sürümü kullanmak, benim için her zaman heyecan verici olmuştur.



Bazen eklentileri ve tarayıcıları elimize almış olsak da, güncelleme işini siz de benim gibi otomatiğe almak isterseniz, aşağıdaki adımları uygulayın yeter;

Firefox'u başlatın ve menüye girin.
Seçenekler / Gelişmiş menüsüne tıklayın.
"Güncellemeleri otomatik kur" onay kutusunu seçin.
"Tamam" butonuna tıklayın.

Bu değişiklikten sonra, yeni beta sürüm çıktığında, Firefox kapatılıp yeniden açıldığında otomatik güncelleme varsa sizden sadece onay isteyecektir. Birkaç saniye içinde de en yeni sürümü kullanmanız için tarayıcıyı çalıştıracaktır.

Tarayıcılar meselesi de Galatasaray – Fenerbahçe tartışması gibi hiç bitmeyen bir muhabbet kaynağıdır.

Bazıları Google Chrome için her şeyini vermeye hazırken, bazıları açık kaynak diyerek Mozilla sevdasını mezara kadar taşımayı seçiyor.

İşin bir tarafında da "Internet Explorer iyidir, kafamı karıştırmayın!" diyenler var.

Kaynak: http://shiftdelete.net/mozilla-firefox-indir-internette-uc-34264.html