Merhaba arkadaşlar
Size makale yazarak para kazanma hakkındaolağan senaryoyu anlatayım.
Şimdi genelde öğrenci arkadaşlar harçlık çıkarmak, kira ödemek vb nedenlerle fazla vakitlerini almayan bir iş arıyorlar.
E tabi hepimiz facebook kullandığımız için mükemmel bir internet bilgimiz var.
Akla ilk gelen internetten para kazanmak. Bu kelimeyi de google ye yazınca karsınıza cıkanlar sizi ürkütüyor.
"Sadece 3 saat ayırarak ayda 5 lira kazanabilirsiniz. Ama önce bize 49.99 dolar vermeniz gerek falan filan"
Elma çiçeğine bak. 3 saat ayırarak ayda 5bin lira kazanıyor ama senden 49.99 dolar kazanmak için site açmış.
Bunu gecelim. Neyse arkadaşlarımız bu sefer de makale yazarak para kazanma işini deniyorlar. 100 kelime 1 liradan işe başlıyorlar ama olmuyor. Okuldu sevgiliydi makaleydi derken çok yazamıyorlar. Düzenli çalışmayanın da bu piyasada işi yoktur bilirsiniz.
Bazı arkadaşlar da bir site aç az bi backlink kas az bi makale gir para kazan derken borç harç bir site açıyor. Ama o anda işler değişiyor. Yani isterseniz bir konu hakkında en faydalı bilgiyi yazın her türlü kurala uyun seo işinin sadece bir kısmını yapmış olursunuz. Diğer kısımları ise olmadan olmazdır.
Forumlarda hep yazarlar: Özgün yaz baska bişeye gerek yok. Yıllardır sorarım hala da sorarım "bir tane örnek var mı ?"
Yok. Yani seo işi uzun ve sabır isteyen bir süreçtir. Alışılagelen tekniklerin dışına çıkmak ve yenilik yakalamak gerekir.
Yani para kazanmak için makale yazan sitesinde yayınlayan bu arkadaşlar başta ne kadar ugrassalar da sonradan yılacaklar. Cünkü iş bu kadar kolay değil. Düşünsenize. Öyle olsa ben 2 editör tutarım. Yazın abi günlük 2 şer makale günde 4 makale girerim. 10 lira verrim. Sonra gelsin paralar. Öle bişey yok kardeş.
Tek başına güç yetmediği için ortak giriyorlar. bu konuya hiç girmicem tam bir facia. Sen az yzdın ben çok yazdım derken yürümüyor arkadaş. Ve bir sorumluluk gerektiriyor.
Ben size bir ortaklık teklif ediyorum.
Sistem şu.
Ben onedio tarzı bir site açacağım. Siteye gerek tema gerek temel seo için gereken her şeyi yapıp kendim içerik gireceğim. Tabi bazen makale bile satın alabilirim. Site 3 ay kadar sağlam devam edilirse baya sağlam olur. Anında index alır ve iyi bir sıralama alır. Sonra siteye her yerden makale almaya başlayacağım.
Siteye kayıt olan her yazarın bir yüzdelik dilimi olacak. Ama bu yüzdelik dilim yazı sayısına göre değil. Okunma sayısına göre olacak. Yani 10 arkadaşımız var. biri 4 yazı yazmış diğeri 8 diğeri 1. Farketmez. Hesap okunma sayısına göre olacak.
Ahmet toplam 3 yazı girmiş ve 5 k okunma sağlamış. mehmet 10 yazı girmiş ama 3 k okunma sağlamış. Yani ne kadar ilgi çekici ne kadar sağlam yazarsanız o kadar çok okunma alacaksınız. Ve buna göre ay sonunda gelen reklam gelirlerinden payınızı alacaksınız.
Mesela sitemiz 1 ayda 100 k hit almış. Bu hit yazarlar arasında bölüştürülecek. Her yazar kendi yazısının aldığı hit kadar paya sahip olacak. Ben 10k hit almışsam toplam gelirin %10 u benim demektir.
Peki karlı mı ?
Şöyle düşünün bir yazı yazdınız 250 kelime. Satsanız 2.5 lira. Fakat bu yazıyı sitemize ekleseniz ömür boyu bir gelir olacak. Belki ilk vadede hemen 2.5 lira almayacaksınız ama uzun vadede size 25 lira bile kazandırabilir.
Diğer avantajları.
Mesela bu siteden backlink sağlayabilirsiniz. Tabi bu kısıtlı olmalı. Mesela 3 yazı girmişsen 1 tanesinde link çıkışı verebilirsin.
Diğer yandan bir ürün satışı da yapabilirsiniz.
Sayfalarınızı facebook tw tm gibi ortamlarda yayabilirsiniz.
Şimdi olayı anlamayanlar diyecek ki "ben bunu kendi siteme de yaparım"
Arkadasım yaparsın da kazanmazsın ki ya.
Ha günlük 5 makale girsen 3 ay kesmeden devam etsen kazanırsın tabi. Ama yine de seni tatmin eder mi bilemiyorum.
Projemize ortak olursan ister 4 yaz ister 10 yaz sen bilirsin. Yani şöyle bir durum var. Aktif olan 50 yazarımız olduğunu düşün. Her biri günlük 1 yazı yayınlasa günde 50 yazı yapar.
Senin sitene ayda 50 yazı girilirken ortak sitemize günde 50 yazı girildiği için doğal olarak bizim sitemizde yazılan bir yazı kafaya oynayacak.
Mevzu arkadaşlar.
Bu projeye başlıyorum. Alan adı önerileri ve eleştirilerinizi bekliyorum.