Kakarotto adlı üyeden alıntı

Buna benzer ama biraz daha farklı ve oldukça iyi hit getirecek bir projem vardı fakat yatırımcınız yoksa işin yaş olduğunu söylemeliyim. Ben şu anda projemin tasarımı/kodlama aşamasını yapıyorum. Tasarım %40 oranında, back-end kısmı da %10 oranında tamamlandı. "Bir işi kendin yapabileceksen başkasına yaptırma" felsefesine güvenerek kodlamasını falan tek başıma üstlendiğim için yavaş ilerliyor. İş tamamen bittiğinde yatırım için bir çok kişiye başvurmayı düşünüyorum. Hiçbir yatırım bulamazsam neler olacak bilmiyorum.

Yatırım olmadan açılan siteler sırf daha fazla hit için saçma sapan içerikler eklemeye başlıyorlar. Yeterli reklam bütçeniz, sağlam ve saldırılara dayanabilecek sunucularınız, güzel bir editör ekibiniz, iyi moderatörleriniz falan yoksa boş iş.

Ayrıca bu konuyu public olarak açmak yerine daha gizli yapsaydınız daha iyi olurdu. Sizin bu fikrinizi çalıp kendi fikriymiş gibi yapacak, "geniş çevresi olan" bir çok insan var. Onedio'ya gelince, adamlar şu an Buzzfeed'i Türkiye'ye getirdiler. Aynı projeyi tekrar yapmanız gereksiz kayıp olur. Onedio'ya zaten üyeler ekliyor içerikleri. Siz 50 kişilik editör ekibiyle ekleseniz de yine yeterli gelmeyecek. Editörler de bu işlerde tembel olacağı için hemen bir iki kelimeyi değiştirip öne atacaklar. Zaten Onedio'da içeriklerin dahi Buzzfeed'den aşırıldığını düşünürsek pek fazla söze gerek kalmıyor.

Onedio'da anasayfaya çıkan içeriklerin %80'i editör içeriğidir, %20'si kullanıcılardan çıkar, editör sayısı ortalama 50 kişidir , tüm içerikler tek tek sıkı sıkıya incelenir, kesinlikle tembel değiller tutan projeyi alıp getirip hazıra konma olayları yok yani adamlar sıkı çalışıyorlar :)