-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
yazılım uzmanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Bizi ilk olarak dilimizi yok ederek sindirmeye çalıştılar ve alfabemizi değiştirttiler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Kamu
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Keşke osmanlıca hep var olsaydı.Osmanlıcaya arap alfabesi deyip silip atanlar eminim osmanlıca hakkında tek kelime bilgi sahibi değildir.Osmanlıca arap harfleri değil İslam harfleridir.Türkçenin özüde Osmanlıcadır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Elbet birgün...
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Y** U**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Arap alfabesinin Türkçeye daha uygun olduğunu iddia edenler konuya bilimsel olarak bakmıyorlar ne yazık ki. Arap alfabesi Türkçe gibi ünlü seslere sahip dilleri ifade etmekte son derece zorlanır. Uzun yıllar boyu Osmanlıca dersi veren Şükrü Halûk Akalın konuyu şöyle bir örnekle açıklıyor:
Türk Dili ve Edebiyatı bölümü'nde yıllarca Osmanlıca dersi verdim. Öğrenciler büyük sıkıntı çekiyordu. Çünkü Türkçeye uygulanışında gerçekten sorunlar yaşanıyor. Şiir okutuyorum. "Baktım o gözlere" diye yazıyor. Öğrenci, af buyurun, "Baktım öküzlere" diye okuyor. Çünkü ikisinin de yazılışı aynı.
Bir başka alıntı daha
Hâlide Nusret Zorlutuna, anılarında, hazırlıksız girdiği bir derste "hüsn" okuduğu ve hakkında epeyce konuştuğu kelimenin aslında "Hasan" olduğunu fark edince, nasıl utandığını ve pişman olduğunu anlatır.
Yukarıdaki örnekler 12 Temmuz 2005 tarihinde İbrahim Kardeş tarafından Yenişafak gazetesindeki köşesinde yayınlanmıştır.Lütfen bir konuyu savunurken ideolojik bakış açısını bilimsel gerçekler diye sunmayın. Bilimsel olarak Latin alfabesi ve doğal olarak Göktürk alfabesi Türkçeyi ifade etmekte Arap alfabesinden kat kat üstündür.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Ne ekersen onu biçersin
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
zargana sana da hak veriyorum ama dikkatimi çeken bişey var. Bahsettiğin kişi kimdir bilmiyorum,adını hiç duymadım ama 'o gözlere' ile 'öküzlere' nin yazılışları farklı. birisinde kaf diğerinde kef harfi kullanılıyor..
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Üzülerek söylüyorum ''Bye Bye Türkçe''
Türkiyenin işlek caddelerine bakın NewYork caddeleri gibi Heryerde yabancı sözcükler
Sana göre aptalca,bana göre şaheser.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Kamu
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
herşey çok kitap okumak değil ki? demi arkadaşlar? :) önemli olan özü okumak özü anlamak
Elbet birgün...
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
yazılım uzmanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Evet ayrıca tek yönlü değil her yönden kitap okumak işine yarayanı almak hata yapmamak yalnış görüşlere kapılmamak.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
yetkili beylerimiz konuya müdahale etmiş :) Tartışma ortamını dağıttığı için teşekkür ediyorum Umarım bu tavrınızı diğer tartışmalarda da ortaya koyabilirsiniz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
S** P**
-
-
-
Ticaret
356, (%100)
Konu dışı ve tartışmaya sebep olan / olabilecek mesajlar silindi.
Tartışmayı devam ettirenler süreli uzaklaştırma alabilir.mstfturk adlı üyeden alıntı
yetkili beylerimiz konuya müdahale etmiş :) Tartışma ortamını dağıttığı için teşekkür ediyorum Umarım bu tavrınızı diğer tartışmalarda da ortaya koyabilirsiniz.
Forumda özellikle siyasi tartışmalara kesinlikle izin yok. Bunun tartışması bile olamaz.
Forumda her konuyu her mesajı takip etmemiz mümkün değil. Ve bu tür konu / mesajları gördüğünüzde mesajın sağ tarafındaki rapor et butonuna basarak ilgili konu / mesajı bize bildirip tartışmaya dönüşmeden engellememize yardımcı olabilirsiniz.
Deneyim demeyin, deneyin!