lostyazilim
tr.link

İstanbul'daki Büyük Barış Yürüyüşü yasaklandı!

46 Mesajlar 5.363 Okunma
lstbozum
tr.link

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

Responsive adlı üyeden alıntı

Açamam. Hesabım henüz çok yeni, kapatılmasını istemiyorum.

Böyle de desteksiz olarak sallamışsınız gibi duruyor.
Kürt halkına karşı yaptığımız haksızlıkları ne zaman kabul edersek o zaman ilerleyeceğiz. O zaman göreceğiz faşizmin ne türlü bir hastalık olduğunu.

wmaraci
reklam

HknCOLAK HknCOLAK www.hakancolak.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhasebe, Blogger
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 874
  • Beğeniler 84 / 394
  • Ticaret 0, (%0)

FilmleriTV adlı üyeden alıntı

Böyle de desteksiz olarak sallamışsınız gibi duruyor.
Kürt halkına karşı yaptığımız haksızlıkları ne zaman kabul edersek o zaman ilerleyeceğiz. O zaman göreceğiz faşizmin ne türlü bir hastalık olduğunu.

Kürt halkına yapılan haksızlıklar nedir? Benim en az Türk arkadaşım olduğu kadar kürt arkadaşım var. Hiç birisi PKK sempatizanı değil ve son derece de iyi anlaşıyorum. Bunlar şimdi haklarından vazgeçmiş kürt mü oluyor? Nedir bu haksızlıklar mesela? Klasik olacak ama aynı okulda okuyoruz, aynı hastanede tedavi oluyoruz. Yahu askerde aynı tabldottan yemek yedik, aynı bardaktan su içtik. :) Yeri geldi bir yatağa sırasıyla yattık. Hatta silahımız bile aynı. Bir dönem önce karadenizlinin bıraktığı silahı, diğer dönem belki de bir kürt çocuk alıyor.

Nerede haksızlık? Bakın 4 sene önce yazlık aldık, 9 daireli bir binadır. 3 daire birbirini tanımayan kürtlere ait. Diğer daireler farklı illerden. Aynı binada oturup, aynı denize giriyoruz.

Hakikaten ya haksızlık kelimesinin tanımı bilinmiyor, ya da rahat batıyor.
isousluer

kişi bu mesajı beğendi.

www.hakancolak.com

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Yahu kardeşim Kürtler'e son 10 yılda tanınmayan haklar tanındı. Üniversitede Kürt arkadaşlarım vardı. Hiçbiri de bize haksızlık yapılıyor demedi. Kardeş kardeş de aynı evde kalıyorduk. Mevzu Kürtler falan değil. Mevzu PKK, terörizm. Doğuda yeni bir devlet kurma çabası.
konusal

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

HknCOLAK adlı üyeden alıntı

Kürt halkına yapılan haksızlıklar nedir? Benim en az Türk arkadaşım olduğu kadar kürt arkadaşım var. Hiç birisi PKK sempatizanı değil ve son derece de iyi anlaşıyorum. Bunlar şimdi haklarından vazgeçmiş kürt mü oluyor? Nedir bu haksızlıklar mesela? Klasik olacak ama aynı okulda okuyoruz, aynı hastanede tedavi oluyoruz. Yahu askerde aynı tabldottan yemek yedik, aynı bardaktan su içtik. :) Yeri geldi bir yatağa sırasıyla yattık. Hatta silahımız bile aynı. Bir dönem önce karadenizlinin bıraktığı silahı, diğer dönem belki de bir kürt çocuk alıyor.

Nerede haksızlık? Bakın 4 sene önce yazlık aldık, 9 daireli bir binadır. 3 daire birbirini tanımayan kürtlere ait. Diğer daireler farklı illerden. Aynı binada oturup, aynı denize giriyoruz.

Hakikaten ya haksızlık kelimesinin tanımı bilinmiyor, ya da rahat batıyor.

Nedir haksızlık biliyor musun kardeşim. Senelerce insanlara dilini konuşturmamaktır, nedir haksızlık biliyor musun senelerce insanların ırkının ismini tabu yapmaktır. Haksızlık Dersim'dir. Haksızlık "Dost, düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler; bu memleketin efendisi Türklerdir. Saf Türk ırkından olmayanların Türk vatanında tek bir hakları vardır: Türklere hizmetçi olma, köle olma hakkı." diyen adamı adalet bakanı yapmaktır.

Bizim sıkıntımız kendimizi pirüpak ilan etmektir.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

Nedir haksızlık biliyor musun kardeşim. Senelerce insanlara dilini konuşturmamaktır, nedir haksızlık biliyor musun senelerce insanların ırkının ismini tabu yapmaktır. Haksızlık Dersim'dir. Haksızlık "Dost, düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler; bu memleketin efendisi Türklerdir. Saf Türk ırkından olmayanların Türk vatanında tek bir hakları vardır: Türklere hizmetçi olma, köle olma hakkı." diyen adamı adalet bakanı yapmaktır.

Kürt arkadaşlarımdan hiçbiri böyle düşünmüyor. Zamanında haksızlık yapılmamış mı? Yapılmış. Fakat günümüze bakalım. Zaten ortalığı karıştıran bizim sosyalist gençlerimiz, aydın dediğimiz insanlar.

• Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

isousluer adlı üyeden alıntı

Kürt arkadaşlarımdan hiçbiri böyle düşünmüyor. Zamanında haksızlık yapılmamış mı? Yapılmış. Fakat günümüze bakalım. Zaten ortalığı karıştıran bizim sosyalist gençlerimiz, aydın dediğimiz insanlar.

Şuan haklar konusunda ilerleme kaydedildiğine katılıyorum. Geçmişe göre her şey çok daha iyi. Benim söylemek istediğim bizim de tertemiz olmadığımız bizim de hatalarımızın olduğu. Bu nefretin nedenlerinin olduğu. Barış için her iki tarafın da hatalarını kabul etmesi gerekliliği.

HknCOLAK HknCOLAK www.hakancolak.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhasebe, Blogger
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 874
  • Beğeniler 84 / 394
  • Ticaret 0, (%0)

Valla aklı başında kürt, bunları sıkıntı etmiyor. Bu ülke de nerelere ne mevkilere gelen kürtler var. Kendi aralarında zaten konuşuyorlar. Karadenizde de var mesela bir dil ama kimse "İlle de ben kendi dilimi konuşucam" demiyor. Tüm dünya tek dilde birleşmeye çalışırken bizimkiler kendi ülkesi içinde bölünme derdinde. Bunlar sıkıntı değil. Kürtler koskoca dünya da en rahat yaşayacakları topraklarda yaşıyorlar zaten. Şimdi elektrik/su vs. gibi ödemedikleri ama corul corul kullandıkları haklara geleceğim. Bu bakımdan biz de onlardan gerideyiz ille de eksik ararsak.

Bu arada ekleyeyim; Sorun kürt de değil, PKK sempatizanında. Bu ister kürt olsun ister başka bir şey.

www.hakancolak.com

• Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

Şuan haklar konusunda ilerleme kaydedildiğine katılıyorum. Geçmişe göre her şey çok daha iyi. Benim söylemek istediğim bizim de tertemiz olmadığımız bizim de hatalarımızın olduğu. Bu nefretin nedenlerinin olduğu. Barış için her iki tarafın da hatalarını kabul etmesi gerekliliği.

Haklar konusunda ilerleme var diyorsun ama barış olsun demeyi de ihmal etmiyorsun. Neyin barışı kardeşim? PKK silahı bırakmış olsa ortada hiçbir şey kalmayacak. Zaten Kürtlerle aramızda sorun yok, sorunu çıkaran PKK. Bir Kürt'ün bir Türk'ten farkı ne şu ülkede söyler misin bana? Kürtçe eğitim görüyorlar, Kürtçe televizyona sahipler, birçoğu doğuda elektriği bile bedava kullanıyor. Hala Kürtlerin hakkı Kürtlerin hakkı. Benim tanıdığım hiçbir Kürt senin gibi düşünmüyor. Haa eğer bundan 10-15 sene öncesine konuşacaksak eyvallah. Günümüzü konuşalım. Tayyip senelerce bağırdı silah bırakın diye. Buna rağmen adamlar silah bırakmadı. Artık suç Kürt meselesi konusunda devletin değil PKK ve ona destek veren Kürtlerindir.

• Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

isousluer adlı üyeden alıntı

Haklar konusunda ilerleme var diyorsun ama barış olsun demeyi de ihmal etmiyorsun. Neyin barışı kardeşim? PKK silahı bırakmış olsa ortada hiçbir şey kalmayacak. Zaten Kürtlerle aramızda sorun yok, sorunu çıkaran PKK. Bir Kürt'ün bir Türk'ten farkı ne şu ülkede söyler misin bana? Kürtçe eğitim görüyorlar, Kürtçe televizyona sahipler, birçoğu doğuda elektriği bile bedava kullanıyor. Hala Kürtlerin hakkı Kürtlerin hakkı. Benim tanıdığım hiçbir Kürt senin gibi düşünmüyor. Haa eğer bundan 10-15 sene öncesine konuşacaksak eyvallah. Günümüzü konuşalım. Tayyip senelerce bağırdı silah bırakın diye. Buna rağmen adamlar silah bırakmadı. Artık suç Kürt meselesi konusunda devletin değil PKK ve ona destek veren Kürtlerindir.

Bakın PKK'nın derdi Kürt halkı olmaktan çıkalı çok oldu. Bunlar kişisel çıkarları için mücadele veriyor. Haklar konusunda Türk devleti çok yol katetti, kabul etmeye de devam ediyor.
Çözüm süreci için yasal bir parti konumunda olan HDP'dir. İstekleri kabul edilebilir olan da HDP'dir. PKK silah bırakmalıdır aynen katılıyorum. Ben şuan Kürtler hallerinden rahatsızdır demedim, sıradan vatandaşlar için 15 sene öncesine göre her şey çok daha iyi. Kürtler'de Türk devletine karşı bir öfke varsa bu tamamen yersizdir demenin yanlış olduğunu söylüyorum, bizim de hatalarımızın olduğunu idrak etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ancak tabi ki artık bu öfke dinmeli, karşılıklı hatalar bağışlanmalı.

tashift00 tashift00 WebYapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek SEO & Grafik
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1447
  • Beğeniler 188 / 280
  • Ticaret 62, (%100)
İyi olmus iptal oldugu. Pkk icin iyi firsat olabilirdi. İyiki devletimiz izin vermedi. Bu surecte ulkenin butunlugunu ve birlikteligini tehdit eden davranislara kisitlama getirilmeli.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al