adlbelge adlı üyeden alıntı

Çok kolay öğrenemezsin önce bunu söyleyim.

Programcılık öğrenme süreci senin motivasyonun ile doğrudan alakalıdır.

Öyle 3-5 günde öğrenilecek bir iş değil. Öyle olsaydı emin ol herkes öğrenir rahat bir gelir ile yaşardı.

Azimli ve istekli olmak önemli.

Öncelikle ana konuları yutman lazım. Bol ama çok basit uygulamaları çatır çatır yazana kadar bıkmadan değiştirerek yazman yerinde olacaktır.

Ana konular nedir dersen? Programlamanın hemen her dilde temelini oluşturan;

Değişkenler,
Döngüler,
Diziler,
Operatörler,
Denetim İfadeleri,
Algoritma Mantığı,
Metod ya da C# taki anlamıyla Metodlar,
Kod Blokları,
Class Mantığı,
Nesne odaklı programlama mantığı...

Gibi ana konuları iyice kavramak gerekiyor. Zaten tüm yemeklerin malzemesi bu yukarıda saydıklarım. Bütün yemekleri bu malzemelerle yapıyorsun.

Yukarıdakileri öğrenmek çok sürmez.

Ama PROGRAMLAMA öğrenmek istiyorsan asıl iş işte yukarıdaki ana konuları öğrendikten sonra başlıyor.

Bu malzemeler ile nasıl yemek yapıldığını görmen gerekli. En iyisi özel ders almak. Skype tan falan dersle olmaz onu baştan söyleyim. Ben çok denedim.

Sonra bu sana yemek yapmanın püf noktalarını öğretebilecek ancak SADECE PROGRAMCI olmayan işi ÖĞRETMEK OLAN burası çok önemli isterse dünyanın en iyi yazılımcısı olsun bu başka bir şeydir; ÖĞRETMEYİ BİLMEK çok başka bir şeydir.

Sen öğretmeyi bilen birini bul.

Sonra öğrendiklerini geliştirmek için gerekenler ise;

1- Kuvvetli ve mantığa dayalı hayal gücü,
2- Hayalindekini matematik ve mantık yapısıyla düzenleyecek ALGORİTMA nasıl hazılanır konusu,

Geliştirilmeli. Yani önce kafanda ben şunu yapmak istiyorum dediğin bir proje geliştir. Sonra o projeyi açık kalmayacak şekilde algoritmaya dönüştür. Unutma tüm problem ve cevaplar hatta hatalar algoritma aşamasında bitmeli.

En son ise artık öğrendiğin kodları, hazırladığın algoritmada ki yapıyı kodlayacak şekilde kullanabilmek.

Tüm bu aşamaları atlattığında öğrendin demektir.

Ancak öğrenmenin sonu da yoktur. Sadece SONUÇLARI vardır.

Programlama okuyarak, izleyerek değil, ÜRETEREK bol bol uygulama yaparak tabiri caizse ekran karşısında saç baş yolarken uykusuz kalıp sabahlayarak öğrenilen bir konudur.

Saygılar

Ek Olarak: Not: Alt seviye diller makine ile iletişim kurar, Üst seviye diller programcılar ile iletişim kurar, programlamacılar bizim dünya dediğimiz yer ile makine arasındaki ilişkiyi kurar, ÖĞRETMEN ise seninle programcı arasında iletişim kurar.


gerçekten çok güzel özetlemişsiniz durumu emeğinize sağlık.
bunun yanında
http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.javaturk.org/wp-content/uploads/2010/01/Genealogy-of-PLs.jpg&imgrefurl=http://www.javaturk.org/tag/programlama-dillerinin-tarihi/&h=648&w=561&tbnid=HtFBQI1o2eQKHM:&docid=ZX8d8UpfGcEqEM&hl=tr&ei=cA22VfyZNoKRsAH8pLmICQ&tbm=isch&ved=0CBoQMygAMABqFQoTCPyR37SS-8YCFYIILAodfFIOkQ

dil agacını incele şu an kullanılan popüler diller C ve C++ kökenli dillerdir. C++ ile PHP, C üzerinden birleşir. C++ nesne tabanlıdır ve birçok dilin geliştirildiği dildir.

Nesne tabanlı programlama mantığını öğrenmek istiyorsan C++ ile başla derim, kodlama mantığını en sade şekilde öğrenebileceğin bir dildir.

tabii tamamen C++ öğrenemeyeceksin, belirli bir temel ve mantık kazandıktan sonra hem öğrenmek için kaynak bulabileceğin hem de açık kodları inceleyebileceğin bir dile geç derim,

PHP ya da Phyton olabilir, hem kaynak çok hem de diğerlerine göre daha kolay diller.

Unutma, en iyisi, en gelişmişi vs. yerine en rahat öğrenebileceğin bir dilden başla, yoksa karmaşık bir dile girip aylarca uğraşıp ne olduğunu bile anlamadan bırakabilirsin!

C++ öğrenmek için harika bir kaynak ve çok güzel anlatıyor tavsiye ederim.
http://www.muhammedmastar.com/c-dersleri