-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar içimde İngilizce öğrenme hevesi oluştu.:) Az çok cümlelerden bir şey çıkartıyorum. Benim isteğim rahatlıkla makale okuyacak hale gelmektir. Bunun için önereceğiniz taktik,yöntem,eğitim seti veya internet dersleri var mı?
Yorum yapan herkese teşekkürler.
3579
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tıpkı bir bebek gibi öğrenirseniz en kolay yoldan öğrenmiş olursunuz.
Yani bir ingilizce kelime gördüğünüzde, biri ingilizce bir şey söylediğinde bunun Türkçe karşılığına "BAKMAYIN". Bunun temsil ettiği şeye bakın.
Örnek veriyorum;
Bir dizi/film izliyorsunuz ve alışveriş merkezine girip "Shoes" dediler ya da markete girip "water" dediler. Siz açıp sözlüğü "aaa shoes ne ki acaba?" ya da "water" ne ki acaba diye araştırmak yerine onların bu kelimeyi söylerken neyi işaret ettiğine bakın.
Bir bebek, dilini aynen bu şekilde öğrenir. Bir bebeğe suyu öğreteceğiniz zaman onun bebek dilindeki karşılığına bakmazsınız. Bebeğe "su, bu su" tarzı söylemde bulunursunuz. O da temsil ettiği şey ile o kelimeyi birleştirir ve öğrenir. İngilizce konuşan bir ailede doğan bebek de önce Türkçe öğrenip Türkçe karşılığından suyun ne olduğunu öğrenmez. Ailesi suyu işaret ederek "water" diye diye bebeğin zihninde su = water diye yer eder.
Yani kelimeleri kendi diline çevirmeyi değil, o kelimenin kendi dilinde neyi işaret/temsil ettiğini öğrenin.
Bu dil öğrenmenin en temel ve en güzel yoludur. Elbette dil yapısı için kitaplara bakmanız gerekiyor ama dil yapısını bilmeden de Türkçe konuşabildiğine göre İngilizce de konuşabilirsin. Tek yapman gereken biri İngilizce konuşurken onu detaylıca dinleyip, söyledikleri şeyi kendin anlamaya çalışmak.
Gramer öğrenmek için Youtube'daki İngilizce eğitim videolarını izleyebilir veya kitap alıp okuyabilirsiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
Cengiz hoca var cok iyi egitiyor.
Burak ozturk var bide bunlara bak.
Parali uzaktan egitim istersen remzihoca var
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Fen Bilimleri Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
Y** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Rosetta stone paketi var mikrofonla konuşma üzerine ve resimler ile öğretiyor başlamışken tam öğrenmek istiyorsan güzel bir eğitim seti.
Yener BERKTAŞ
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
Setmiş videoymuş bilmem ama birkaç tane eğitim sitesi vardı zamanında kullandığım. İlginç isimleri vardı şuan hatırlamıyorum ama çok yararlarını gördüm. Kendime 3-4 arkadaş bulmuştum. Ben onlara Türkçeyi öğretiyordum onlarda bana kendi dillerini. Kullanmasını bilene her yer nimet :)