Psycho adlı üyeden alıntı

Bende dedim ki:

Elbette kaynak belirtilecek. Bir faydalı bir içerik paylaşıp kaynak belirtmek vardır, bir de sitesine açtığı her konuyu foruma da açıp amacı link almak için konu açan vardır. Yasakladığımız olay reklam amaçlı konuların önüne geçmek. Faydalı konuların değil. Forumda faydalı bir çok konu bulabilirsiniz.

Öncelikle;
Kendi yazınız bile olsa "alıntı" yapsanız daha iyi olur, her sayfada aynı yazınızı okumak zorunda kalıyor insanlar... vakit değerli.

Madem önemli bir konu burada masaya yatırılmış** herkesin çıkarına bir durum olmalı. Size soru sormuştum herhalde dikkatinizden kaçtı. Bence asla kaçmamalı. Siz "oyun kurucusunuz". İnsanlar "önemsemediğinizi" düşünür.

Eğer yararlı paylaşımlardan bahsediyorsak***, adam gelip sitesindeki her yazısı için forumunuzda başlık bile açsa, bunun adı "imleme" falan değildir. Hedef kitlesini barındıran ortamlardaki insanları haberdar etmesidir. Karşılıklı çıkar söz konusudur, sizin onlara onlarında size ihtiyacı vardır. Unutulmamalıdır ki, paylaşım yapan kişinin yazılarını okumayanlar olduğu gibi, okuyanlarda vardır ve her bir "tık" hem size hem ona kazandırır. "Benim ihtiyacım yok" demek çözümcü bir yaklaşım olmaz. Her iki tarafta kaybeder. ve unutmayın ki, "herkes rızkını yer".

Açık kurallar koymalısınız, şöyleki;

Örnek vereyim;
Kendi sitemde bir konu açmışsam, paylaşırken hiç bir sitede "aynı başlığı" kullanmam.
Neden?
"Anahtar Kelime Optimizasyonu" diye kendi sitemde
"Keyword Optimizasyonu" diye diğer bir sitede açıldığında, ziyaretçi hangisini ararsa arasın iki siteden birine gider. Bu, iki taraf içinde kazançlıdır ve böyle de olmalıdır.
(Keşke herkes bilinçlense)

Laf arası burada da bir teknik daha paylaşmış olalım, sevgiler diyorum :)

** (ki burada görüşlerin beyan edilmeye devam ettiğini gördüğüm için, "amaç budur" diye düşünüyorum. Yoksa kilitli bir konu açar, kuralı belirtirdiniz olur biterdi.)

*** göreceli bir kavram.

Sevgiler
.