Doğru düşünmüşsün diğer alternatiflere bakıldığında Türkiye çok da yaşanacak bir ortama sahip değil. Yeterli eğitime sahip olup daha sosyal bir devlette mesela ortalama bir avrupa ülkesinde yaşam sürmek çok daha iyi olabilir. Kaptanlık falan yaparsan işin de güzel birikim yapabilirsin biraz sabırla söylediklerini çok kolay bir şekilde hayata geçirebilirsin.

Ama unutma ki ülken o gittiğin yer değil burası, kaçmak yerine burada daha iyi bir yaşam için mücadele etmemiz gerekiyor. Samimi olmak gerekirse halka bakınca zerre düzelme umudu da taşımıyorum. Bu ülke geri gider yine de ileri gidemez. Değişime katkı sunabilmek için elimden ne geliyorsa yapıyorum kendi adıma çevrem arkadaşlarım adına forumda yaşananlar adına, görüşlerimi beğenmeseler ters düştüklerim de olsa amacım bu ülkenin çok daha iyi hale gelmesi, huzurlu zengin insanları kültürlü anlama kapasiteleri yüksek eğitimi üst seviyede üretimi üst seviyede herkesin devletini sevip sahipleneceği ayrımcılık yaşanmayan herkesin mutlu olduğu inançlarını özgürce yaşayabildiği bir düzen istiyorum . Böyle olmamız imkansız da olsa istiyorum işte , çekip gitmek de bir seçenek fakat birisi karşıma çıkıp neden benim ülkemdesin dediğinde boynumu bükmek istemiyorum, birilerinin çıkıp kendi ülkene gitsene bu ülkede sizleri istemiyoruz sözleriyle karşılaşmak istemiyorum. Hoş burada da dönem dönem siyasi iktidar kimse karşıt görüşlüler için böyle davranıyor fakat her türlü ağızlarına çarpacak cevap bulabiliyoruz başkasının ülkesinde bunu yapamazsın.

Hepimizin burada bir hayatı var aileleri arkadaşları komşuları yaşanmışlıkları geçtiği oynadığı ömür tükettiği yerler var, buralardan ayrılmak da kolay değil zaten. Ben istanbulda doğdum büyüdüm, bir süre Yalovada yaşamaya çalıştım o bile zor geldi ki yabancı bir ülkede tahmin bile edemiyorum :)

Zaten anlattıklarını gerçekleştirebilmek için önünde en az 15 yıl var, inşallah o zamana kadar fikrini değiştirecek gelişmeler yaşanır da vatanından uzakta yaşamaya çalışmazsın .