Merhaba, geçen yıl çalıştığım bir gazete var, yerel internet gazetesi ve basılı olarakta aylık yayınlanıyor. Aylık basılı yayınlanmasını niye belirtiyorum onuda anlamadım :)

Yaklaşık 2 yıl önce Ocak 2013 yılında yeniden yapılandırılan site de. Wordpress altyapısı kullandık. 10 yıllık bir domain ve 10 yıldır aktif yayın yapıyor.

İlk başlarda site ilçe adı ile google aramasında hiç bir sayfada çıkmıyordu. Sitenin tema düzenleme vs işleri bittikten sonra kendimce seo için gerekli olan şeyleri yaptım. Site şuan ilçe adı ile google aramasında 3. sırada.

Buraya kadar olan kısımda biraz kafanızı şişirdim gibi kusura bakmayın.

1. sorum şu;

Altyapısı Wordpress olduğu için ve Wordpress bir blog altyapısı olduğu için Google News'e kaydetmek istediğinizde olumsuz cevap alıyorsunuz. Fakat bir çok defa Google News'e eklenmiş haberleri listelenen Wordpress altyapılı siteler gördüm. Google News'e Wordpress altyapılı bir haber sitesini kaydetmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

2. sorum ise şöyle;

İlçe adı ile Google araması yapıldığında 1. sırada ilçe belediyesinin websitesi 2. sırada ise WikiPedia'nın ilçe ile ilgili sayfası çıkıyor ben 3. sıradayım.

1. sıraya yani belediyenin üstüne çıkmak için ne yapmam gerek? Çıkma ihtimalim var mı?