anonymated adlı üyeden alıntı
Hocam ben de uzun süredir Cloudflare kullanıyorum ama ref hitle ilgili herhangi bir gelişme yok. Kaldı ki CloudFlare ile bu olayın pek alakası olduğunu da düşünmüyorum. Htaccess+Analytics ile yapılıyor ama onu da tam olarak bilen yok sanırım. Filtreleme yaptım ama normal hitleri saymamaya başladı sonra kaldırdım filtreyi. Şuan hala ciddi şekilde geliyorlar siteye.
Ben CloudFlare ayarlarını yaptırdıktan sonra ciddi anlamda gelen hitte düşüş oldu, gelen hitin %80'i birden yok oldu. Sanırım ayarlamaları yapan abi bu konuda bilgiliydi. Farklı ülke girişlerini yasakladı.
Ek olarak şunları yaptık;
Sitede gezinme için gezintiyi onaylıyor musunuz diye bir şey çıkıyor. Bağlantılar arası dolaşmak isteyenler buna onay vermek zorunda kalıyor. Böylece gelen bot içinde aynı işlem geçerli oluyor ve bot kilitlenip kalıyor.
Siteye girişlerde CloudFlare 5 sn bekletiyor, bununda bir avantajı olduğunu düşünüyorum.
Aynı zamanda sayfa dolaşımı yaparkende 5 sn beklettiği oluyor.
Başka ülkelerden girişlerde vs. insan olduğunu kanıtlamak için kod çıkarıyor falan.
Bu işlemler sayesinde baya bir gelişme kat ettik, site blogger olduğu için başka yolu yoktu zaten.
Bu durumda çok tekil kaybı yaşadım. 2k tekil 500'lere kadar geriledi fakat bir süre kendi haline bıraktım siteyi.
Başka çözüm bulamadık, çöp olmasından iyidir. Zaten bu durumda Adsense'de kullanamıyorduk. Başka çare bırakmadılar yani.
Ek Olarak: Bildiğim kadarıyla analitik ile yapılan sadece göstermelik olarak kalıyor. Yanlış biliyorsam düzeltin fakat analitik'in pek etkisini göremedim ben.
30 site engelledim statcounter verileri değişmedi. Aynı şekilde hit geldi.
15k tekil hit gece bir başladı öbürsü gün ayarları yapana kadar devam etti.
Analitikten ayarlama yapılınca sadece o hitleri göstermiyor diye biliyorum.
Yanlışım varsa düzeltin tabi.