Uyguladığınız teknik doğru. İmla konusuna gelince eğer makaleyi satın alan kişi imla kurallarını biliyorsa, imla hatalarına tahammül edemez. Mesela ben. İmla kurallarını çok şükür iyi biliyorum. Şuana kadar makale aldığım kişilerden çokça imla hatası yapanlardan bir daha hiç makale almadım. Almayacağım da. Çok da zor değil imlayı öğrenmek. Ama inanın -da, -ki ve -mi'nin doğru yazıldığı bir makale çok akıcıdır.
Diğer bir husus ise bilgi birikimi. İsim vermeyeceğim ama daha önce makale aldığım bir arkadaş çöpten farksız bir yazı verdi. Aynı cümleyi evire çevire 300 kere yazmış. Yani yazacağınız konuda bilgili olun. Eğer bilginiz yoksa da araştırın.
Eğer bir konuda bilginiz yoksa ve o konuda yazmak istiyorsanız da iyi bir araştırma yapın o konu hakkında. Kendimden örnek vereyim. Ben bir makale yazarken en az 10 siteden araştırma yapıp yazıyorum. Kesinlikle şüphede kaldığım veya tam bilmediğim şeyleri yazmıyorum. Yazdığım makalelerin ise harika olduğunu düşünüyorum açıkçası.
Benim verebileceğim ipuçları bunlar. Umarım işinize yarar. Bu tür bilgiler saklı kalmasın arkadaşlar. Paylaşalım.