Domain yaşı 5 aylık gözükecektir. Ancak eski kullanana bağlı olarak domain bir takım izler taşıyabilir. Indexi kalmasada backlinkler vs var ise 0 domainden bir adım önde başlarsınız. Aynı şekilde banlanma durumu vs de olabilir. Zaten sorgulatarak alacağınızı düşünüyorum. :)
Bunun dışında uzantılı ile ilgili olarak da şunları düşünüyorum.
Dünyanın %70-80'i .com tercih ettiği için uzantı konusunda ilk algı .com oldu. Eğer domain gerçekten güçlü jenerik bir kelime ise ve .com uzantısı +100.000 TL civarında ise ben bütçemin yettiği ölçüde diğer uzantılara kayarım. Yani araba.biz domainini yeniarabamodelleri.com gibi bir domainle kıyaslayamazsınız bile bana kalırsa :)
Seo açısından da arama motorları .com'a nasıl davranıyorsa diğerlerine de öyle davrandığını belirtiyor. Hatta en son çıkan uzantılar için bile bu durumun geçerli olduğunu söylüyorlar. (.market , .brand , .website vs vs) -ki .biz geçmişi olan business anlamına gelen kaliteli bir uzantı bunlara nazaran.
Seo açısından uzantıları google'ın ağzından dinlemek isterseniz Bilge Domain isimli blogdaki şu yazıyı okuyabilirsiniz.
http://www.bilgedomain.com/google-yeni-uzantilar-hakkindaki-kullanicilarin-suphelerini-yanitladi/
edit : Şunu da ekleyeyim. Son zamanlarda ikinci el .biz domainleri piyasasında bir gerileme gözlemliyorum. Bunun nedeni nedir tam bilmiyorum. (Bahsettiğim gerileme likit domainler denilen 3 harf, 4 harf , 4 rakam gibi piyasalarda)
Türkiye piyasası zaten .com .net .org dışında işlevsiz.