konusal adlı üyeden alıntı

Ne diyelim ?
Onlar da insan, arkadaşları yaralanmış , canları yanmış , psikolojik olarak çökmüşler mi diyelim?

Ne diyelim ?
Maaşlı memursunuz, işinizi yapın geçin, ne demek gazeteciye saldırmak mı diyelim ?

Ne diyelim ?
Her gün yalan yanlış haber yayınlayan, iki yüzlü medyaya karşı olan kinlerinden mi bahsedelim ?

Ne diyelim ?
Sen evde rahat otur, özgürce yaşa diye o insanlar çatışmalara giriyor, doğal karşılamak lazım mı diyelim ?

Ne diyelim ?
Yaptıkları hoş değil, doğru tarafı yok, ama onlara da hak vermek lazım mı diyelim ?

Ne diyelim ?
Böylelerinin elinden silahı alacaksın, atacaksın meslekten , kurtulacağız böylelikle mi diyelim ?

Ne diyelim ?
Zaten devlet hep bunu yapıyor. Atatürk'ten sonra hiç bir devlet adamı gelmedi ki doğru dürüst adam etsin şu ülkeyi'mi diyelim ne diyelim ?

Ne diyelim ?
Kötüleyelim, polis kaka, asker kaka, devlet kaka mı diyelim ?

Yaptıklarının doğru olduğunu söylemiyorum.
Ama sürekli çatışmalara giren, hayatını belki beş dakika sonra çatışmada kaybedecek insanlar sırf böyle yaptılar diye yerin dibine mi sokalım?

Paşa, sen de ben de insanız.
Orada yatan silah arkadaşları, tekrar ediyorum; yaptıkları hoş değil ama sürekli namlunun ucundalar ve orada yatan silah arkadaşları. Kolay mı sanıyorsun?

Kaldıramadığın işi yapmayacaksın abi. Bende benzer düşüncelere sahibim olayın siniridir falandır da bir başkasına saldırarak ana bacı küfür ederek devletin sana görevin için verdiği silahı eşkiya gibi rast gele havaya sıkıp sivillere korku salarak bu iş yürümez. Ben yıllardır doğuda yapılanın bu olduğunu teröre desteğin de bu yüzden arttığına adım gibi eminim. Herkes mi yalan söylüyor ? Ortaya çıkan videolar bir değil iki değil, video çekilemeyen alanlarda kim bilir neler dönüyor. O faili meçhuller de hep bu tiplerin alıp götürüp bir yerde öldürüp yok ettiği insanlar işte. Orada ki muhabire bu tepkiyi göstermesinin altında yatan tek sebep ırkçılık her iddiaya girerim gazetecilere terörist demelerinden belli . Biri AA muhabiri biri DHA muhabiri . Bu logolu gazetecilere bunu yapan köylünün anasını ağlatıyordur.

Elini vicdanına koy söyle sen bunlara ailenin güvenliğini emanet edebilirmisin ? Adamların kendisi asayiş sorunu zaten. Bağırışmalara tavırlara hareketlere bakın eşkıyamı teröristmi polis mi ne oldukları belli değil insanlıktan çıkmışlar.

Her şeyin üstünü örte örte, polis diye kayıra kayıra yine 90ların boktan ortamlarına döndük. Böyle bir şeyi kabul etmiyorum beyni almıyorsa kaldıramıyorsa içinde farklı duygularla bu işi yapıyorsa yapmasınlar alayı görevden alınsın evine gönderilsin bunlardan kimseye bir hayır gelmez.

Ek Olarak:

isousluer adlı üyeden alıntı

Yaptıkları doğru demiyorum ama itin kaba etine sokulacak bir olay değil. Daha geçtiğimiz günlerde şehrin birinde baba oğlunu vuran adama silah sıkmıştı. Videosu falan koyuldu hatta foruma. Orada o adamın yaptığı da kesinlikle doğru değildi ama karşında oğlunun vurulduğunu görünce zaten düşünme yeteneğini kaybedersin. Polislerin hatta özel harekatçıların psikolojisi daha farklı. Çevremde var, biliyorum.

LikeSend hocam, forumda muhalif kimliğinde mesajlarına değer verdiğim belki de tek kişisin. Ama şu videoya bakarak da polisler (özel harekatçılar) hakkında olumsuz şeyler düşünemeyiz.

Bu bir değil iki değil, adım gibi biliyorum ki orada kameraların çekmediği yerlede bundan çok daha fazlasını sivil halka da yapıyorlar. Bu kabul edilebilecek bir şey değil . Yaptıkları da sürekli cezasız kalıyor daha bir tanesinin düzgün ceza aldığını duymadım sivili dövenin vuranın ezenin yanına kâr kalıyor. İşler böyle sürdükçe insanlar kendi adaletini sağlamaya çalışacaklar.

Hep polise hak veriyorsun azıcık orada ki insanları kendi yerine koy, böyle bir tablo gördüğünde ya ben olsaydım diye kendine sor. Daha dün ekşide bir çocuk da dayak yemiş ailesi falan da darp edilmiş konusunu açmış, eski girilerine baktım daha 2 gün önce polislerin yaptıklarını aynı burada sizin yaptığınız gibi savunan biri, kendi başına gelince şikayetten mikayetten napıyımdan bahsetmeye başlamış.

Bu güne kadar tek bir teröriste yapılan kötü muameleye ses çıkarmadım çıkarmamda eline silah alan her şeyi göze almıştır, elinde silah olmayan sivil olan hiç bir günahı olmayan insanlara bu şekilde üniformalarını kullanarak saldıranların teröristlerden bir farkı yok gözümde.

Gazeteciler cemiyeti de isyan etmiş artık her yapılan cezasız kalıyor diye açıklama yapmış konuya ekledim.