Askerliği 18 ay yaptım. O süre zarfında o kadar çok ters giden olaya şahit oldum ki anlatamam. Psikolojimi bozan iki üç olayla da karşılaştım. Ki doğu da yapmadım askerliğimi, hani desem çatışmalara girdim, terörist öldürdüm, değil. Batı da yapmama karşı karşılaştığım bir iki olay psikolojimi bozmaya yetmişti.

Doğu da görev yapanları az çok anlayabiliyorum, durum zor. Her an kör kurşunla hayatı sönebilir. En azından bu yönden bile baksak onlara hak vermemek elde değil.

İlk mesajımda söyledim, yaptıkları doğru değil. Hiç değil ama o an ki ruh halini göz önünde bulundurdum ben.

Orada yatanın Allah göstermesin de ailenden birisi olduğunu düşün. Sen de yanındasın, sen can havliyle bir şeyler yapmak istiyorsun. Bunalmışsın, sürekli şehit haberleri geliyor, polis asker haberleri yapılıyor yalan yanlış ve o ortamda ki psikolojini düşün.

Olayı aklamak değil amacım, sadece o anı düşün. Senden bahsediyorlar, asker polis sert davranıyor diyorlar, hep savaş halinde diyorlar. Teröristler ve destekçilerinin de hep televizyonlarda boy gösterdiğini düşün, çoğu kişi onlar haklı diyerek boy gösteriyorlar.

Adamların işi vatanı korumak, asayişi sağlamak, aldıkları para sence yetiyor mu ? Onların sorunu yok mu ? Arkadaşları bir bir şehit oluyor veya yaralanıyor, bu haberleri alıyorlar sürekli. + dediğim gibi yalan yanlış haberler vs.

Böyle bir ortamda ne düşünürsün?
Gezi olaylarıyla ilgili bir video izlemiştim.
Polis bir tane gazeteciye bağırıyordu.
Ne çekiyorsun bizi diye, git onları çek. Habire bizi haber yapıyorsunuz, gaz sıkıyormuşuz, su atıyormuşuz diye. söylüyordu polis. Taş atıyorlar, molotof atıyorlar, Ne yapayım dedi sonra, su atmayayım da, gaz atmayayım da döneyim ossurayım mı diye de ekledi.

Şimdi bu polisin haykırışı haksız mıydı ?
Adam dolmuş tabii, sürekli onu kötüleyen, ne yapsa yaranamadığı bir medya var karşısında.

Ben yine söylüyorum paşa, bu videoda gösterilen kişiler yanlış yapmış, doğru değil yaptıkları. Ama bir anda silip atmak, yaptıklarını, yapılanları göz ardı etmemek lazım.

LikeSend adlı üyeden alıntı

Kaldıramadığın işi yapmayacaksın abi. Bende benzer düşüncelere sahibim olayın siniridir falandır da bir başkasına saldırarak ana bacı küfür ederek devletin sana görevin için verdiği silahı eşkiya gibi rast gele havaya sıkıp sivillere korku salarak bu iş yürümez. Ben yıllardır doğuda yapılanın bu olduğunu teröre desteğin de bu yüzden arttığına adım gibi eminim. Herkes mi yalan söylüyor ? Ortaya çıkan videolar bir değil iki değil, video çekilemeyen alanlarda kim bilir neler dönüyor. O faili meçhuller de hep bu tiplerin alıp götürüp bir yerde öldürüp yok ettiği insanlar işte. Orada ki muhabire bu tepkiyi göstermesinin altında yatan tek sebep ırkçılık her iddiaya girerim gazetecilere terörist demelerinden belli . Biri AA muhabiri biri DHA muhabiri . Bu logolu gazetecilere bunu yapan köylünün anasını ağlatıyordur.

Elini vicdanına koy söyle sen bunlara ailenin güvenliğini emanet edebilirmisin ? Adamların kendisi asayiş sorunu zaten. Bağırışmalara tavırlara hareketlere bakın eşkıyamı teröristmi polis mi ne oldukları belli değil insanlıktan çıkmışlar.

Her şeyin üstünü örte örte, polis diye kayıra kayıra yine 90ların boktan ortamlarına döndük. Böyle bir şeyi kabul etmiyorum beyni almıyorsa kaldıramıyorsa içinde farklı duygularla bu işi yapıyorsa yapmasınlar alayı görevden alınsın evine gönderilsin bunlardan kimseye bir hayır gelmez.