dem adlı üyeden alıntı

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama önemli bir konu.O nedenle bende bilgim dahilinde biraz karalayayım dedim.
Trustrank değeri artık google ve diğer arama motorlarının en çok önemsediği değerlerden bir tanesi.Artık pr güncellemesi 2014'ten beri yapılmıyor, Google yetkililerinin açıklamaları bu yönde.Bu da pr değerinin 2014 yılından itibaren önemsiz ve değersiz olmasına yol açtı.Sonuçta arama motorlarının babası google amca.O bu yönde açıklama yaptıktan sonra en önemli kavramlardan biri trustrank değerine kaydı. 0-10 puan arasında değerlendirme yapılır. Güvenirlilik puanı anlamına da gelen bu kavram da değer ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Ancak bir sitenin güvenilir olması için trustrank değerinin en az " 2 " olması gerekir.


Neye göre 2 ? Nerede ölçeceksin de 2 ? Algoritması belli olmayan bir şeyin 10 üzerinden olduğunu acaba nereden biliyorsunuz, kaynağınızı öğrenebilir miyim rica etsem ?

Pagerank in algoritması bir çokları tarafından çözülüp, suistimal edildiği için değeri kalmadı zaten. Trustrank denen zımbırtının da algoritması çözülürse -ki bir gün elbette çözülür- bu sefer de Google kıçımrank diye bir şey çıkaracak.

Bunlar sadece Google'ın önemsediği söylenen değerleriyle bir şekilde oynayıp, aslında beş para etmez siteleri sanki çok iyi sitelermiş gibi gösterip para kazanma işi yapan kişilere yarıyor, başka da bir şeye yaramıyor.

Google kendisi söylüyor, bana site yapma, kullanıcıya site yap diye. Var mı daha ötesi...