Merhaba,
Daha öncesinde başka bir forumda bir arkadaşa gözümün nuru olan dizüstü bilgisayarımı satmıştım. 1450 Liradan sattım fakat arkadaş bana 2 taksitte ödeyebileceğini söyledi, okeyledim. Okeyleme nedenim; aynı şehirdeyiz. Halende aynı şehirdeyiz. Kafası estikçe para verir, telefonlara bakmaz, mesajlara cevap vermez. Mesajlara cevap verse de şu gün elinde 100 lira daha, yarın bi 150 daha gönderiyorum der göndermez. 1450 liradan bana sadece 700 lirasını falan ödemiş durumda fakat bu 700'ü alana kadar ne canım çıktı ne. Şimdi de geri kalan 700 lirayı almak için uğraşıyorum fakat yoruldum. Daha da uğraşmak istemiyorum.

Elimde senet yok,sözleşme yok. Sadece bir ton bilgisayarı aldığına dair, bana para verdiğine dair, daha borcunun olduğuna dair mesajlar var. Üstelik ben borcun biterse bilgisayarın tüm aksesuarlarını veririm demiştim o gün sadece pc'i verdim. Garantisi,mouse'u, faturası vs. herşeyi bende. Birde arkadaşın nüfus cüzdanı aylardır bende. Dedim ya kafası esti mi para veriyor diye.

Şimdi bende artık yorulduğumdan hakkım olan parayı istemekten yorulduğumdan bu arkadaşa bir kaç kere küfür etmiştim. Bundan bir sorun çıkar mı? Yani aşırı derece değil. Ve dilekçem nasıl olmalıdır? Dilekçeyi polise mi veriyoruz, savcılığıma? Ücret ne kadar?

Başından böyle bir olay geçmiş arkadaş veya forumda avukat birisi varsa yardımcı olursa sevinirim :) yaklaşık 5 6 aydır uğraşıyorum.