Değişen birşey anketlerde olmayacak zaten ki :) İş AKP'nin HDP'yi baraj altında bırakmasına bakıyor. Ve sürekli dillendirdikleri emanet oyların diğer tarafa kayıp kaymayacağına. Zira HDP baraj altında kaldığı taktirde AKP minimum 350 vekille dev gibi bir iktidar olacak.
Hayalden öte gitmez bu :D
Emanet oy dedikleri olay %1.5 bile değil ki bu oyu verenlerin hepsi bile vazgeçse yine sonuç değişmez, üstelik şu son olaylar sonrası akpye oy veren kürtlerin büyük kısmı hdpye kayacak, bölgede nasıl oylarını artırdıkları ortada aynı şiddetle devam ediyor. Tüm anket şirketlerinin ortak fikri hdpnin baraj sorunu falan yok %12-14 arası bir oyu var şu anda. Yani hep emanet oylar deniyor ama kürtlerin akpde ki emanet oylarını kimse hesaba katmıyor
Artık milliyetçiler bile çatışma ortamından devleti sorumlu tutarken hdpnin oy kaybedip baraj altına inmesi imkansız bir olay.
Mhpnin de baraj altı gibi bir durumu söz konusu değil , o da %13-15 aralığında görülüyor
Seçim sonucunun değişebileceğine dair tek bir veri yok. Hatta beklediğinden öte akp oy kaybı yaşayabilir diye düşünüyorum tepkiler artık şehit cenazelerinde bile dillendirilmeye başladı bu olayların elbet karşılığı olacaktır.
Ek Olarak:
Gündemi takip etmiyorsunuz sanırım, ben dolar çok basılıyor bu yüzden 2.90 gördü demedim. "Bu zamana kadar çok basıldı, amerika aniden dağıttığını geri toplamaya başladı." dedim. çok olan şey toplanmayla birlikte aniden azalınca doğal olarak bizim paramız değer kaybediyor. Dikkatli okuyun lütfen :)
Bahsettiğin şey eğer Amerika dolar basımını artırmadan önce dolar bizde 2.90 olsaydı mantıklı olurdu fakat 2008 de 1.15 olan dolar şu an 2.90 a çıktıysa bu bahsettiğin olaydan çok ekonomik olarak kötü olduğumuzu gösterir, her yıl dolar fiyatı istikrarlı şekilde artmış demek ki dolar basılmasına rağmen böyle bir tabloyla karşılaşıyorsak ekonomik olarak tepe aşağı gitmişiz her geçen gün daha kötü geçmiş demek olmaz mı ?