İnternetcafe işinden bende uzak durmanızı tavsiye ederim, çok fazla araştırdım görüştüm devir dükkanları dolaştım kazançlarına baktım, İnternet Cafe için para kazanmak artık çok zor, çok uygun bir yer düşük kira kaliteli bilgisayar olsa bile müşteri oranı eskiye nazaran çok düşük.
Ps cafe işinde gider daha az, sorun daha az, ortam daha temiz, kazanç çok daha yüksek kesinlikle Ps cafe tavsiye ederim.
2 işi bir arada resmen zaten yapamıyorsunuz yasal olarak engel var, ayrı dükkanlar tutsanız sigortalı işçi çalıştırmak zorundasınız maliye bakkallarla ilgilenmiyor ama bu tür yerlerle ilgileniyor sürekli uğruyor sigortasız ve vergi levhası sahibi dışında kasada başkasını görünce ceza kesiyor. Yani kardeşiniz dahi dursa sigorta yaptırmak zorunda kalıyorsunuz. Küçük bir yerde memurları herkesin tanıdığı bir yerde değilseniz bunlarla karşılaşırsınız.
Yapacağınız bölgede polisle aranızı iyi tutar yakınlaşırsanız çalışma saatlerini geçe uzatabilirsiniz, genel olarak çok merkezi bir yerde değilseniz asıl iş akşam oluyor ve 12 den sonraya bir kaç saat daha açık olmak iyi olur.
Kuruluş konusunda malzeme konusunda teklif ve öneri almak isterseniz arkadaşa yönlendirebilirim. Benim alacağım mekanda televizyon yoktu tamamı projeksiyon cihazı ile kuruluydu. Çok güzel ve İstanbul'da fazla olmayan bir model.
Ek Olarak:
40-50 bin tl fiyatında 40 pc ve 10 PS alabilirsiniz
masalar yer kirası 60 bini bulacaktır
saati bir tl olsa 40 pc nin ortalama işlek cadde de günde sadece psler 150-250 getirir ps de getirir ayda 10 bine yakın kazanırsınız belki fazla
masalar yer kirası 60 bini bulacaktır
saati bir tl olsa 40 pc nin ortalama işlek cadde de günde sadece psler 150-250 getirir ps de getirir ayda 10 bine yakın kazanırsınız belki fazla
bu paraya kurulum bence imkansız :)
bilgisayarlar tvler çok kalitesiz olacaksa belki, öyle bir dükkan da iş yapıp para kazanamaz
Bilgisayarlar masalar tesisatı sandalyeleri zaten söylediğin rakamı buluyor. (40-50 bin) hatta geçer bile
10 ps da ekipmanıyla minimum 20 bin tutar çöpünü daha ucuza maledemezsiniz
Daha bunun tabelası var kasası var halısı ıvır zıvırı var tabelası var kayıtları ruhsat parası var dolabı var vs.