Androman adlı üyeden alıntı

Kategoriniz ile alakalı diğer siteleri ziyaret edip, etkileşime girin. Yorum atın, tanıtım yazısı verin, link satın alın. Her gün özgün içerik girmeye devam edin, 1 saatte 10 tane girmek yerine, 24 saatte 5 tane girin. 200 kelime altında makale yazmayın, yayınlamayın. Yazdığınız yazıları sosyal medyada paylaşın. Siteniz içerisinden link çıkışı yapmayın, ve en önemlisi, bu işin tek kuralının sabır olduğunu unutmayın.

Link çıkışı yapmayın mı? Kaldı mı böyle kafalar hala yahu. :)

--

Dostum benim sana tavsiyem; okullarda öğretilen dillere odaklan. Lisede genelde C# ve PHP olur. Üniversitede Java, C#, ASP.NET çoğunlukta.

Lisedeki eğitim windows forms componentlerine dayalıdır. Yani "c# listbox kullanımı", "c# radiobutton örnek" tarzı yazılar yaz. PHP içinse "php giriş sayfası", "php for döngüsü" gibi.

Diğer dillerle ortak olarak bolca "hesap makinesi yapımı", "kütüphane programı", "rent a car programı" gibi ufak projeler yapıp (tabi cidden basit olarak) yayınla.

Lise ve üniversitelerin ilgili bölümlerinin facebook gruplarına katıl ve oralardan paylaş. En çok sosyal medyadan gelecektir. Bilinmeyen componentleri anlatma. (Tabi eğer istediğin hit ise.)

Access bağlantısı, DataGridView doldurma, SQL ile kayıt ekleme gibi konular çok hit çeker.

Eğer bir tavsiye isteyeceksen yukarıdaki gibi basmakalıp kurallara uyma. Teoriden pratiğe dönüştür fikirleri. Bir tüccar kafasıyla.

Gel gelelim, bence yazılım blogu tutuyorsan ilk başta kendini geliştirmek için tut. Zaten tbm oranları yerlerde olan ve tık almayan bir sektör. Bloga gelecek hitten kazandığından çok daha fazlasını iş hayatına olan katkılarıyla zaten kazanırsın böylece.

Bilmiyorum kendimi ifade edebildim mi ama bu saatte bu kadar oluyor. :)