lostyazilim
tr.link

İlk Arayüz Denemesi

11 Mesajlar 1.846 Okunma
acebozum
tr.link

dtmuratcan dtmuratcan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 517
  • Beğeniler 487 / 104
  • Ticaret 10, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

Yakında açacağımız bir diş hekimliği portalı projemiz vardı. Ancak bir türlü istediğimiz tasarımı bulamadık. Bunun üzerine de ufak crop işlemleri haricinde kullanmadığım photoshop'u biraz öğrenerek en azından birşeyler çizebilir hale gelmek için netten dersleri ve videoları takip ettim. Yaklaşık 4-5 gündür aklıma estikçe bir düzenleme yapıyorum ama nasıl olduğu konusunda bir fikrim yok. Önerileriniz olursa değerlendirebilirim tabi önce nasıl yapılacağını öğrenmem lazım:)

Şimdilik izlediğim bir videonun neredeyse aynı şablona sahip bir tasarım oluyor ve henüz tamamlanmadı. Ancak yine de fikir almak istedim. Değerlendirme yaparak yardımcı olanlar için teşekkür ederim.

Başlangıçta da belirttiğim gibi sayfa yerleşimi benzer olsa da nasıl bulduğunuzu ve eleştirilerinizi, önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

elektronikssl
webimgo

armoniy armoniy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mimarlık Adayı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 975
  • Beğeniler 227 / 270
  • Ticaret 2, (%50)
Çoğu insanlar şevkinizi kıracak

aldırmayın zaten bu şekilde başlanır düzenliye düzenliye daha yenisiniz sonuçta prof bişey çıkmaz

1) Yazı tipleri yanlış

2) sosyal medya iconları yerleşimi yanlış

3) sağ kısımdaki başlıkdaki gölge efekti olmamış

reklamları koymayı unutmayın temayı aynı reklam yerleişimide oalcak gibi kodlayın
dtmuratcan

kişi bu mesajı beğendi.

tashift00 tashift00 WebYapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek SEO & Grafik
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1447
  • Beğeniler 188 / 280
  • Ticaret 62, (%100)
Şimdi bu tasarıma tam anlamı ile arayüz diyemeyiz. Çünkü tam anlamı ile tamamlanmamış. Tamamını görmek isterdim. Ancak bu tasarımda; yazılar büyük olmuş, tasarımsal açıdan eksiklikler var. Örneğin giriş kısmına sosyal ikonlar koymanız güzel bir fikir ancak sol taraf boş kalmış. O kısıma koymanız daha uygun olurdu.
dtmuratcan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 517
  • Beğeniler 487 / 104
  • Ticaret 10, (%100)

armoniy adlı üyeden alıntı

Çoğu insanlar şevkinizi kıracak

aldırmayın zaten bu şekilde başlanır düzenliye düzenliye daha yenisiniz sonuçta prof bişey çıkmaz

1) Yazı tipleri yanlış

2) sosyal medya iconları yerleşimi yanlış

3) sağ kısımdaki başlıkdaki gölge efekti olmamış

reklamları koymayı unutmayın temayı aynı reklam yerleişimide oalcak gibi kodlayın

Söylediğiniz noktalara dikkat ederek, bu başlıkta güncellemelere devam edeceğim. Gün geçtikçe nasıl bir hal aldığını ve gelişim gösterip göstermediğimi de görmüş olurum.

tashift00 adlı üyeden alıntı

Şimdi bu tasarıma tam anlamı ile arayüz diyemeyiz. Çünkü tam anlamı ile tamamlanmamış. Tamamını görmek isterdim. Ancak bu tasarımda; yazılar büyük olmuş, tasarımsal açıdan eksiklikler var. Örneğin giriş kısmına sosyal ikonlar koymanız güzel bir fikir ancak sol taraf boş kalmış. O kısıma koymanız daha uygun olurdu.

Katkınız için teşekkür ederim, tasarımcı olmadığım için söylediğiniz noktaları değerlendiremiyorum. Ancak hali hazırda bu konuyu da bu noktaları yolun başındayken öğrenebilmek için açmıştım, faydasını da görüyorum böylece. Tekrar teşekkür ederim.

wmaraci
wmaraci

armoniy armoniy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mimarlık Adayı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 975
  • Beğeniler 227 / 270
  • Ticaret 2, (%50)
Ben şundan yanayımdır önce kağıda al çiz ne isteidğini daha rahat olacak sonra pc geçir sonra üstünde geliştir geliştir geliştirerek git bir anda iyi birşey çıkmayabilir

zaten böyelikle daha iyi öğrenmiş olursunuz
dtmuratcan H1N2

kişi bu mesajı beğendi.

DenizOZTURK DenizOZTURK WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek -
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad D** Ö**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 189 / 158
  • Ticaret 4, (%100)

Ben şundan yanayımdır önce kağıda al çiz ne isteidğini daha rahat olacak sonra pc geçir sonra üstünde geliştir geliştir geliştirerek git bir anda iyi birşey çıkmayabilir

Katılıyorum enazından taslak halini kagıtta bitirdikten sonra yerleşimler ve kullanılacak resim ve yazıları yerleştirip geliştirmek kalıyor. Kurgu güzel olduktan sonrası gelir.

Önerilerim ;

- İnternetten kullanılabilecek daha hoş ve okunaklı yazı tipi kullanımı sitede çok önemli yer taşır.
- Renk belirlenip sitenin temasında bu renklerin kullanılması ve renk karmaşası olmaması da önemlidir.
- İnternette daha önceden bulundugunuz sektor hakkında yapılan arayüz çalışmalarını inceleyip ilham alabilirsiniz , boş alanlar vs bu şekilde tamamlıyabilirsiniz.

Elinize sağlık .
dtmuratcan

kişi bu mesajı beğendi.

ofarukcaki ofarukcaki Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 167
  • Beğeniler 32 / 40
  • Ticaret 7, (%86)
Başlangıç için gayet güzel görünüyor fakat sosyal medya simgeleri sanki farklı bir alemden gelmiş gibiler :/
dtmuratcan

kişi bu mesajı beğendi.

ErenG ErenG Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 1 / 30
  • Ticaret 1, (%100)
hocam galiba Ali hocamın haber teması psd dersini izleyerek yaptığınız bir çalışma bence o videoyu izleyin baştan sona aynı şekilde psd olarak çizin videolara bakarak daha sonrada kendi özgün çalışmanızı yapın
dtmuratcan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 517
  • Beğeniler 487 / 104
  • Ticaret 10, (%100)

DenizÖZTÜRK adlı üyeden alıntı

Katılıyorum enazından taslak halini kagıtta bitirdikten sonra yerleşimler ve kullanılacak resim ve yazıları yerleştirip geliştirmek kalıyor. Kurgu güzel olduktan sonrası gelir.

Önerilerim ;

- İnternetten kullanılabilecek daha hoş ve okunaklı yazı tipi kullanımı sitede çok önemli yer taşır.
- Renk belirlenip sitenin temasında bu renklerin kullanılması ve renk karmaşası olmaması da önemlidir.
- İnternette daha önceden bulundugunuz sektor hakkında yapılan arayüz çalışmalarını inceleyip ilham alabilirsiniz , boş alanlar vs bu şekilde tamamlıyabilirsiniz.

Elinize sağlık .

ofarukcaki adlı üyeden alıntı

Başlangıç için gayet güzel görünüyor fakat sosyal medya simgeleri sanki farklı bir alemden gelmiş gibiler :/

ErenGemici adlı üyeden alıntı

hocam galiba Ali hocamın haber teması psd dersini izleyerek yaptığınız bir çalışma bence o videoyu izleyin baştan sona aynı şekilde psd olarak çizin videolara bakarak daha sonrada kendi özgün çalışmanızı yapın

Biraz revize ve eklemelerle bu hale geldi. Daha da geliştirmeye devam ettikçe ara ara ss'ları koyacağım. En azından benim gibi bilmeyen ama öğrenmek isteyenler için canlı bir örnek olur.

ErenG ErenG Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 1 / 30
  • Ticaret 1, (%100)

dtmuratcan adlı üyeden alıntı

Biraz revize ve eklemelerle bu hale geldi. Daha da geliştirmeye devam ettikçe ara ara ss'ları koyacağım. En azından benim gibi bilmeyen ama öğrenmek isteyenler için canlı bir örnek olur.

http://prntscr.com/8arj53 hocam bence işaretlediğim yer olmamış orası orantılı olmalı

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al