konusal adlı üyeden alıntı

Yapılanlardan neden bahsedilmemiş ? Ya da köprü yapıp trafiği (-ki İstanbul trafiğinden bahsediyoruz) rahatlatmak gelişmişlik için bir faktör değil mi? Hava alanı yapılıyor olması gelişmişlik değil mi ? Eğitim deyince sadece din ile sorunu olanların aklına geliyor bence imam hatip. Veririm parasını yaparlar mantığından ziyade, beş kuruş vermeden, istediklerin yapılıyor artık, yap işlet devret modeli ile.

Hangi taşın altına el koyuldu da bu Ülke gelişmedi ?
Mevcut Hükümeti zerre sevmem, fakat yaptıklarını görmemezlikte ayıptır.


Yapılan duble yollar ile (çöken yollar) övünen, geliştiği zanneden tek ülke galiba biziz... İstanbul'a yapılan köprü için yıllar önce boğaza intihar diyen bugün trafiği çözmek için mi yapıyor acaba ? Tek amaçları rant... İstanbul'a yapılan köprü trafiği çözmeyecek... Bu gayet açık... 3. Köprü İstanbul'un plansız ve sağlıksız bir biçimde kuzeye doğru genişlemesini neden olacak... 3. Köprü ile 2 milyondan fazla ağaç kesilecek... Bu sayede sular, hava kirlenecek... Köprü, havalimanı, kanal istanbul gibi projeler ile düzensiz yapılaşma kuzeye kazacak... Bunlar ile birçok kişiye rant kapısı açılacak... Sanmayın 3. Köprü ile İstanbul trafiğinin çözüleceğini...
İmam hatipler birilerinin ucuz oy toplamak maksadına dönüştü... Toplumda öğrenciler birçoğu imam hatipleri tercih etmiyor. Boş kalan imam hatiplere de hiçbir okula yerleşemeyenler yollanıyor... Öğrencilerin birçoğu imam hatiplerden mezun olduktan sonra kendi alanları dışında öğrenimlerine devam ediyorlar... İmam hatipleri bir anda bu kadar arttırmak sadece birilerinin oy toplama amacı... Ayrıca yap-işlet-devret modelinde devletten bir kuruş çıkmadığı sanıyorsunuz fakat yanılıyorsunuz... Örneğin devlet bir havaalanı yaptı. Bunu bana yıllık 500 bin yolcu garantisi ile sattı. Yılda 300 bin yolcu geldiğinde kalan farkı devlet ödüyor. Ayrıca devlet elindekileri sata sata ülkede bir şey kalmadı... Fabrikaların bir çoğu satıldı.. Mesela İstanbul'da Beykoz ilçesine bakarsanız eskiden ilçede kundura, cam, tekel vb. fabrikalar bulunurken bunların şimdi kapatıldı ve satıldı... Kimisine otel yapılıyor kimisi de boş boş bekliyor... Fabrikaları kapatarak nasıl gelişiyoruz ? Mevcut hükümetin kapattığı fabrikaları, sattığı firmaları görmezden gelmeyim..