Öncelikle merhaba.
Bu sorunun cevabını merak ettiğim için bir sitemde denedim ve sonuca ulaşmak istedim.
Normalde Blogger'ın ayarlarını kullanarak etiketleri indexletmediğim bir sitem vardı ve aynı kategoride ikinci bir site açıp 3 aylık bir süre içerisinde deneyim elde ettim.
Arada olumlu, olumsuz bir fark olmadığını gördüm.
Bloggerda etiketlerin index alması pek bir şey ifade etmiyor. Sadece gerçek anlamda etkili etiket girişi yapabilecekseniz etiketleri açmanızı öneririm fakat unutmayın ki hala geçerli mi bilmiyorum ama Blogger'da 2000 adet etiket sınırı bulunmaktadır.
Bu da her içeriğinize 4 etiket girdiğinizi varsayarsak 500 içerikte bitecek bir etiket sayısıdır diyebiliriz. Blogger aynı etiketlerin kullanımında 2000 etiket sınırını saymıyor fakat farklı 2000 etiket girildiğinde sınıra ulaşıyoruz.
Bu yüzden çok gerekliyse ve gerçekten kullanıcı çekebilecek, farklı ve anlamlı etiketler girebilecekseniz etiket sistemini robot.txt üzerinden açabilirsiniz.
Ama çöp index sayısını kesinlikle SEO açısından tavsiye etmiyorum. Özellikle etiketlerin yükselmediğini düşünürsek...
İyi çalışmalar, iyi forumlar diliyorum.