haciabi adlı üyeden alıntı

insanlar anadan babadan katil, uyuşturucu bağımlısı, hapse girmiş olarak doğmuyor. sizin de alıntıladığınız arkadaşın da düşüncesi sakıncalı. hiçbir koşulda ve şartta şiddet destek bulmamalı. saydığınız özelliklerde olan biri olmayabilirdi de darp eden. verdiğiniz örnekte yanlış, o sokakların ıslah edilmesi gerektiğini söyleyeceğiniz yerde yolumu değiştiririm diyorsunuz. siz biliyorsun, öteki biliyor, peki oranın tehlikeli olduğunu bilmeyen bir sevdiğiniz ordan geçtiğinde ne işin vardı orda mı diyeceksiniz? empati yaparak konuşun lütfen.


Sokakların ıslah edilmesi ya da uyuşturucu kullananların hayatı benim gözümle gördüğüm kalbimle inandığım zararlara karşı kendimi ve sevdiklerimi koruma güdümün önünde olamaz. Bırakın şu çevreci ayakları. Ülke ortada insanlar ortada. Gün geçtikçe daha da azmaya ve yoldan çıkmaya yol arıyorlar. Bana hiç bir değer yargısı kalmamış bir toplumu düzeltmekten bahsetmeyin. Kimse kimseyi zorlamıyor itlik puştluk yap diye. Ben neden uyuşturucu kullanmıyorum. Çevre bir faktörse de tam faktör sayılmaz. Öyle olsaydı ayyaşın oğlu ayyaş hocanın oğlu hoca olurdu. Ama her gün bunun tam zıttına kişiler görüyoruz.

İnsanlar iyi yada kötü olmayı kendisi seçer. Kötü olmayı seçmiş bir insana ilk yaklaşımım onun kötülüğünden korunmaktır.

Benim sözlerimden nasıl kötülüğün kötü olarak kalması gerektiğini anladınız ? Çözemedim.

Konumuz haddi aşmışları ıslah değil. Onlardan korunmak. Önce onların zararını def etmek. Bundan sonra gücümün yettiğince ıslah etmeye çalışırım.

İnsanlar özgürlük adı altında akla gelmeyecek şeyler yaşıyorlar. Değer yargıları kalmamış. Maddenin kölesi olmuş. Ve tüm bu yapılanlar devlet destekli.

Şaşırdınız mı ? Tabi ki devlet destekli. Devlet halkının ahlakını gençlerinin hayatlarını önemsemiyor. Aksine maddi menfaatleri doğrultusunda bir çok şeye susuyor. Devlet bilmiyor mu kimin hırsız kimin katil olduğunu. Bir siyasi partiden bahsetmiyorum. Halk ve yöneticilerden meydana gelen bu devletten bahsediyorum.

İnsanlar kendileri için en doğru olanı yaptıklarını zannediyorlar. Kendileri için kanun yapsın diye millet vekili seçiyor. Sonra o millet vekillerinin çıkardıkları kanunları kabul etmiyor. Her yolu denediler de yıllardır başarıya ulaşmış bir beşeri sistem kuramadılar.

Şimdi bana insanlık çevrecilik ıslah dersleri vereceğinize gidin size en yakın gece kluplerine gidin tiner çekilen sokaklara bu uyuşturucuların zararlı olduğunu anlatın.

Ben de evde çoluk çocuğuma bu insanlarla asla konuşmamaları gerektiğini onlara yaklaşmamaları gerektiğini olası bir durumda da kendilerini savunmaları için şiddet kullanmalarının şart olduğunu öğreteceğim.

Bir önceki mesajım için " şiddet destek bulmamalı" demişsiniz. Hangi cümlemden şiddete destek verdiğimi çıkardınız.