Uzun zamandır çözümünü pm ile soranlar vardı. Açıklığa kavuşturup kendi sitemde paylaştım. Yararlı olması için WMaracı platformunda da paylaşmak istedim.

WordPress Themeforest, Activaden, Audiojungle, Graphicdriver, codecanyon gibi büyük webmaster kodlama, grafik gibi satış yapan Envato şirketi bir çok kişinin bilmediği bir şey yapıyor. Beğenmediğiniz, beklemediğiniz veya hayal kırıklığı yaşadığınız, yanlışlıkla aldığınız gibi tasarım, grafik, kod, video gibi şeyleri iade etmeniz mümkündür. Fakat unutmayın 12 ay içinde paranızı harcamazsanız paranız siliniyor.

Öncelikle Themeforest ve Envato hesabınıza giriş yapınız.
Bu adresten iade formu sayfasına girin ve doldurun.
Neye göre yazacaksınız?
Öncelikle sorununuz neyse açıklayın, beğenmediniz mi? Yada istediğiniz gibi değil mi? Destek sorunları mı var? Resimli yada videolu kanıtlarla yazınıza ekleme yapın. Bunun için iyi bir İngilizce bilmeniz, yada uygun olarak çevirmeniz gerekiyor. Neyse ki kendimin çevirmiş olduğum, az çok İngilizcem ile yaptığım bir yazı vardı, o sayede temayı iade etmiştim. Bunu kendinize göre düzenleyip temanızı iade edebilirsiniz.

Hello Envato. I bought [tema adı] theme. Please get back this theme, and within a few weeks I will get a new theme from you. [tema adı] theme,not as easy as it looks. I want this, and I promise I will not give up again. I’m glad if you agree my request. Thank you for your help.

Eğer sorununuz yavaşlık ise, ekleme olarak “Theme Slowly:” iki nokta üst üstenin yanında kanıtınız olan gtmetrix yada diğer sitelerden aldığınız istatistiki girin. Keza bozuluk veya yardımda 1-2 gün gibi gecikmeler varsa kanıt eklemeniz daha hızlı çözüme ulaştırır. Fakat unutmayın ki, 5 gün kadar sürebiliyor ve e-posta adresinize mesaj geliyor. Bunu iyi değerlendirin, çünkü iade etme hakkınız 2’ye düşüyor :) Toplamda 3 kez iade yaptım, 3(.) iademde gelen mesaj, son kez iade ettiğim, daha da iade edemeyeceğimi söylediler. Dikkat edip, düzgün tema tasarımları almaya dikkat edin.

Ayrıca bunlar codecanyon yada diğer servisler için de geçerlidir.

Kaynak: http://cmdlock.com/webmaster/themeforest-tema-iadesi-nasil-yapilir/