Robbo adlı üyeden alıntı
Anladım Sağolun 5 tl ye ssl satan adam. Host firmasını söylediğimde , Yok pahalı yok ************** , başkalarında böyle şey yok diyip duruyordu. Ondan dedim başka yerlerde durum nasıl diye.
Özkula ile bundan yaklaşık 2 yıl önce çalıştım hocam. Hemde anlık trafiği 60k olan bir sitenin barınması için çalıştık. Şöyle söyleyim hiçbir ücret talep etmeden sunucunuzun loadını 4'ten 8'e arttıran bir adam, sırf sunucu ayakta kalsın diye + litespeed kurulumu yapan birisi ve halen hizmet veriyor :) ************** olma ihtimali sıfır diyebilirim.
Ona bakarsak :) Turhost gibi üstün firmalar SSL sertifikasını standart olan, willcard değil 90 TL küsürden satıyor 1 yıllık :) Bu durumda fiyata göre insan yargılayacaksak sizin SSL'i satacak kişi rahatlıkla **************nın bayrak çekeni olabilirdi :)
Ayrıca web adamdaki ssl fiyatlarına bakıyorum RapidSSL 28.90$ yıllık yani 72 TL :)
Webadam'a baktım şuan özel ip adresini 25 TL / Yıllık şeklinde satıyor.
:) Sonuçta serbest piyasa işte fiyatlar değişiyor ama fiyatların düşük/yüksek olması insanları "**************" diye nitelendirme hakkı vermez. Arkadaşın bu yaptığı son derece yanlış.
Bu serbest bir piyasa; örneğin Adidas bir ayakkabı alıp 300 TL ödersiniz :) oysa kunduracılara gittiğinizde bir spor ayakkabıyı 50 TL'ye de rahat alabilecekken. Bu iş buna benziyor :)