pkk neden şu an saldırıda ?
Şehirdeki yapılanması, meclisteki uzantısı olan hdp milletvekili seçimlerinde kazanmadı mı ?
Kürtleri savunuyoruz , kürtlerin partisiyiz diye yola çıkmadılar mı ?
Peki Kürtler ne istiyor ?
Yani mevcut sistemde Türkler bu memleketten ne alıyorsa Kürtler de aynısını almıyor mu ?
Anayasal haklar kürtlere ayrı türklere ayrı değilse, nedir peki istedikleri ?
Yani hdp'nin varlık amacı ne şuan?
ne istiyor Kürtler için ?
belediye seçimlerinde kazanılan yerler var.
milletvekili seçiminde kazandınız, 3. partisiniz.
hdp başarılı seçim geçirmişken, pkk savaşmasının manası ne peki ?
neden bu savaş hali ?
Sokağa çıkma yasağı koyuyor, teröristler ele geçirilsin diye ona da karşı koyuluyor ?
Belli ki orada pkkya yardım eden bir kısım halk var.
Onlarında ayıklanması için sokağa çıkma yasağı olmuş.
buna neden karşı çıkıyor peki hdp.
Filmleri Tv, çözüm nedir ondan haber ver sen.
pkk hangi şartlarda silahı bırakacak ? Kürtler eskiye göre daha fazla hakka sahiplerken, nedir pkk'nın istediği, ne zaman silah bırakacak onu söyle.
Şehirdeki yapılanması, meclisteki uzantısı olan hdp milletvekili seçimlerinde kazanmadı mı ?
Kürtleri savunuyoruz , kürtlerin partisiyiz diye yola çıkmadılar mı ?
Peki Kürtler ne istiyor ?
Yani mevcut sistemde Türkler bu memleketten ne alıyorsa Kürtler de aynısını almıyor mu ?
Anayasal haklar kürtlere ayrı türklere ayrı değilse, nedir peki istedikleri ?
Yani hdp'nin varlık amacı ne şuan?
ne istiyor Kürtler için ?
belediye seçimlerinde kazanılan yerler var.
milletvekili seçiminde kazandınız, 3. partisiniz.
hdp başarılı seçim geçirmişken, pkk savaşmasının manası ne peki ?
neden bu savaş hali ?
Sokağa çıkma yasağı koyuyor, teröristler ele geçirilsin diye ona da karşı koyuluyor ?
Belli ki orada pkkya yardım eden bir kısım halk var.
Onlarında ayıklanması için sokağa çıkma yasağı olmuş.
buna neden karşı çıkıyor peki hdp.
Filmleri Tv, çözüm nedir ondan haber ver sen.
pkk hangi şartlarda silahı bırakacak ? Kürtler eskiye göre daha fazla hakka sahiplerken, nedir pkk'nın istediği, ne zaman silah bırakacak onu söyle.
PKK neden saldırıyor, amaçları ne inanın bilmiyorum.
Ancak HDP kanadından defalarca tek taraflı da olsa ateşkes yapın, bize alan açın açıklaması geldi. Silahlı mücadele bitmiştir denildi, bunlar söylendi. Nefretiniz gözünüzü kapamazsa görürsünüz, duyarsınız. HDP içinde de PKK'nin bu eylemlerine anlam verilmiyor.
HDP'den sanırım siz PKK kamplarını bombalamasını falan istiyorsunuz. PKK eylemlerini defalarca kınayan açıklamalar geldi. Sanırım sizin istediğiniz HDP bütün ipleri atmalı PKK ile hiçbir şekilde diyalog içerisinde olmamalı. Ara bulucu rolünden derhal çekilmeli. Bu şartlar PKK silah bırakmadan sağlanırsa ben oy vermem bu arkadaşlara bakın bu kadar netim. Biz bu arkadaşlara neden oy verdik, bu işte etkin bir rol oynayıp bu işe nihai bir çözüm bulsunlar diye. Başarılı olamadılar ancak bu partiyi meclis dışında bırakmak ancak PKK'nin işine yarar. İşte o zaman savaş yanlısı Kürt halkı bize hiçbir meşru alan bırakmadınız der ve maalesef haklı olur.
Çözüm konusunda da fikrim yok. PKK neye nasıl hizmet ediyor bilemiyorum. Ancak PKK'nin eylemlerinin HDP kanadına zerre katkısı olmadı. Kürt halkına zerre katkısı olmadı.
Biraz daha objektif değerlendirelim. Gelin PKK'nin siyasi başarıdan memnun olmayabileceğini tartışalım. Yıllardır o bölgede silahla valilik hayalleri kuran adama diyeceksin ki hadi kardeşim savaş bitti in şehire kendi halinde bir yaşam sür, yahu sizce bu kabul edilir mi? Yıllardır adam dağda elde silahla dolanıyor dünkü çocuk Demirtaş geliyor Kürtler için yeni bir lider oluyor. Sizce bu hoşlarına mı gidiyor dağdakilerin.