İyi de hdp onlara erzak götürerek, leşlerine sahip çıkarak diyalog içinde olmasın, diyalog olacaksa o zaman, mevcut hükümet ile bir müzakere edilir ( kaldı ki eski hükümet pkk ile görüştü diye, müzakere masasına oturdu diye demediklerini bırakmadı bazı kesim ) hep beraber masaya oturulur.
hdp arabulucu olma yolunda ilerleyecekse , öncelikle bu ölümlerin durmasını ivedilikle istemek zorunda. Demirtaşın son zamanlarda terörü, ölümlerin olmaması gerektiğini duydum ama pkkyı lanetlediğini duymadım açıkçası. zaten ondan duysam demirtaşın hakkını yemem, afferim de derim. hdpnin ara buluculuk işlevinde tükürükle boğmasını destekleyen söylemler ne peki ? ben inan hdpyi anlamakta zorluk çekiyorum, kürtlerin hakkını savunacağım deyip, bir yandan da pkkyı övmesini gerçekten anlamıyorum. ara buluculuk böyle olmamalı. ara buluculuk karşındakini övmek değil, masaya oturtup onlarla müzakere etme ortamını yaratmak.
hdp kalksın pkk kamplarını bombalamasın, bunu zaten ordu yapıyor.
benim tek derdim bu kanın durması.
buna açıkça destek verenlerin cezalandırılması.
buna destek veren kimse, tereddütsüz makam mevkii gözetmeksizin cezalandırılsın istiyorum. bu destekçiler içinde erdoğan mı var, onun yüzünden mi ölüyor bunca insan ? inan eğer varsa o da cezalandırılsın. insanlar ikili oynamasın yeter ki.