FilmleriTV adlı üyeden alıntı

PKK neden saldırıyor, amaçları ne inanın bilmiyorum.
Ancak HDP kanadından defalarca tek taraflı da olsa ateşkes yapın, bize alan açın açıklaması geldi. Silahlı mücadele bitmiştir denildi, bunlar söylendi. Nefretiniz gözünüzü kapamazsa görürsünüz, duyarsınız. HDP içinde de PKK'nin bu eylemlerine anlam verilmiyor.

HDP'den sanırım siz PKK kamplarını bombalamasını falan istiyorsunuz. PKK eylemlerini defalarca kınayan açıklamalar geldi. Sanırım sizin istediğiniz HDP bütün ipleri atmalı PKK ile hiçbir şekilde diyalog içerisinde olmamalı. Ara bulucu rolünden derhal çekilmeli. Bu şartlar PKK silah bırakmadan sağlanırsa ben oy vermem bu arkadaşlara bakın bu kadar netim. Biz bu arkadaşlara neden oy verdik, bu işte etkin bir rol oynayıp bu işe nihai bir çözüm bulsunlar diye. Başarılı olamadılar ancak bu partiyi meclis dışında bırakmak ancak PKK'nin işine yarar. İşte o zaman savaş yanlısı Kürt halkı bize hiçbir meşru alan bırakmadınız der ve maalesef haklı olur.

Çözüm konusunda da fikrim yok. PKK neye nasıl hizmet ediyor bilemiyorum. Ancak PKK'nin eylemlerinin HDP kanadına zerre katkısı olmadı. Kürt halkına zerre katkısı olmadı.

Biraz daha objektif değerlendirelim. Gelin PKK'nin siyasi başarıdan memnun olmayabileceğini tartışalım. Yıllardır o bölgede silahla valilik hayalleri kuran adama diyeceksin ki hadi kardeşim savaş bitti in şehire kendi halinde bir yaşam sür, yahu sizce bu kabul edilir mi? Yıllardır adam dağda elde silahla dolanıyor dünkü çocuk Demirtaş geliyor Kürtler için yeni bir lider oluyor. Sizce bu hoşlarına mı gidiyor dağdakilerin.

Şunu söylemeliyim ki HDP,son günlerde yaşanan olaylarda samimiyetini yitirmeye başlıyor.Tamamen PKK tabanlı kaç milletvekili var parti içinde,kaç tanesi korkmadan terör örgütü aracılığıyla Türkiye'yi tehdit ediyor? Gerçekten barış istediklerine inandırmak istiyorlarsa örgüt tabanlı milletvekillerini temizlemeli,yaşanılan olaylara tepkisini sert bir şekilde dile getirmelidir.

Hala twitter'da T.C'yi kötüleyen,aşağılayan ve bölgede masum insanları katlettiğine dair açıklamalar yapan HDP'liler,canice öldürülen askerler hakkında neden tek kelime etmiyor?

Bu olay artık ideoloji karmaşası oldu,elden geldiği kadar yaşadığımız toprakların bütünlüğünü düşünerek hareket etmeliyiz. Ancak sağduyuyu elden bırakmadan.