berkakalinn adlı üyeden alıntı
Merhaba, vücut geliştirmede alt yapınızın olması gerçekten çok iyi. Bizde bir kaç ara versek bile yağlanmalar gözle görülebiliyor. Sizden önerim kesinlikle şeker ve gazlı içecekler, rafine edilmiş hazır gıdalardan ve dışarıdaki burger king v.b yerlerden uzak durmanızdır. 2 haftada veya haftada 1 kere dışarıda et döner, balık gibi şeyler tüketebilirsiniz sonuçta hepimiz insanız.Ayrıca karın bölgenizde yağlanma oluştuğunu söylemişsiniz karın bölgesindeki yağlanmanın %80 nedeni beslenmedir :) yağlı gıdalardan ve şeker(%50 fruktoz ve %50 glikoz) tüketimi yüksek miktarda yaptığınızda karaciğeriniz fruktoz akımına uğrayacağından bel çevrenizde yağlanma oluşması normaldir.
Size beslenme açısından önerim kesinlikle hazır gıdalar, fastfood ve şekerden uzak durmanızdır protein'e ağırlık verip karbonhidrat'ı bir nevze düşürürseniz bel çevrenizdeki yağlarınızın azalmasında gözle görülür bir fark oluşturacağından emin olabilirsiniz.
Evde mekik, şınav, crunch v.b hareketlerini yapmanız sadece karın kaslarınızı güçlendirir ve ön plana çıkartır fakat yağ tabakasından karın kaslarınız geride kaldığı için isterseniz 10 bin adet mekik çekseniz hiç bir işe yaramayacaktır. Kısaca bel bölgenizdeki yağları çeşitli ağırlık antrenmanları ile azaltmadan karın kası hareketlerine yoğunlaşmanızın anlamı yok.
Açıklamalar için çok teşekkür ederim. En başta beslenmeye dikkat etmek gerek. Fazla şekerli vb şeyler tükettiğim doğru. Mümkün mertebe uzak duracağım. Dikkatli beslenmeyle yağ tabakasını atarken geliştirmeye de çalışacağım. Karın kası belirginleşmesini henüz istemiyorum. Fazlalıklardan kurtulup en başta üst vücut kollar omuz istediğim seviyeye gelince mide için ayrı bir çalışma başlatmak istiyorum. Şuan kollar 37 cm çevresinde 42 gibi bir yerde durmak istiyorum fazlasını istemiyorum. Yardımınız için çok teşekkürler.