armoniy adlı üyeden alıntı

hep yerimde sayıyorum hep sabit yani zayıfım yıllardır böyle yiyorum ama

Merhaba, günlük tüketmeniz kalori miktarından fazlasını tüketirseniz kilo alırsınız. Günlük almanız gereken kalori miktarında açık bırakırsanız kilo vermeye başlarsınız gördüğünüz gibi kilo alma ve kilo vermek birbirinden zıtlardır.

Günlük almanız gereken kalori miktarınızı arttırmanızı önermekle beraber protein tüketmenizde kas gelişimi açısından oldukça faydalı olacaktır. Boyunuz Türkiye standartlarına uygun olduğundan imkanınız var ise ağırlık antrenmanları ile beraber vücudunuzu geliştirebilirsiniz.

Protein tüketmenizi kastederken karbonhidrata yoğun ağırlık vermeniz ve yanında ekstra olarak kas gelişimi açısından protein tüketmenizi öneriyorum. Ancak unutmayın kilo almada en etkili besin çeşitlerinden biri karbonhidrat olacağından karbonhidrata ağırlık vermeniz gereklidir.

Kilonuz boyunuza oranla çok düşük olduğundan ara öğünlerde de besin tüketimi yapmanızda fayda vardır.

Kilo almanız açısından yiyebileceğiniz bazı besin gruplarını sıralıyorum bunları tüketmeniz durumunda kilo almamanız gibi bir durum söz konusu değildir.

Sabah Kahvaltısı: Ekmek, Yulaf Ezmesi(Eti'nin Lifalif ürününü alabilirsiniz) karbonhidrat içeren besinler tüketmekle beraber yumurta, süt, gibi protein çeşitlerinide tüketebilirsiniz. Ek olarak söğüş (salatalık, domates veya mısır gibi sebzelerde tüketilebilir)

Öğlen yemeği: Makarna, Pilav, bakliyat gibi çeşitli karbonhidrat kaynakları tüketmenizi öneririm. Bunun yanında protein çeşidi olarak tavuk göğsü, kırmızı et ve taşlık(kolestrolü biraz fazladır) tüketebilirsiniz.

Akşam yemeği: Öğlen yemeğinde olduğu gibi pilav, makarna, bakliyat ve sebze çeşitlerini tüketebilirsiniz. (Meyve olarak karbonhidrat değerleri sağlıklı olan muz tüketebilirsiniz)

Burada verdiğimiz liste sizin genetik özelliklerinize göre değişeceğinden kesinlikle bir uzmandan beslenme listesi almanızı öneriyorum. Burada size verdiğim besin çeşitlerine karşı alerjik durumunuz veya hastalığınız olabileceğinden sağlığınızı garanti altına almanızda fayda var.