Ben Tek Siz Hepiniz Apple markasını duymayan yoktur artık. Teknolojiyle hiç alakası olmayan insanların bile Apple deyince aklına
kalite ve yüksek fiyat geliyor. iPhone’ların sahip olduğu bu yüksek fiyat, telefonu biz Türk kullanıcılar için bir hava atma aracına dönüştürüyor. Maalesef iPhone’u stabilliği, kamerası ya da işletim sistemi için alanlara kıyasla arkasındaki elma resmi için alanlar çok daha fazla. Diğer ülkelerde durumun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak alıcısı her kim olursa olsun iPhone satıyor. Hem de öyle bir satıyor ki kendine has, içine kapanık işletim sistemi iOS bu yılkı pazarın yaklaşık %14’ünü oluşturuyor.
Kalan büyük kısmı tahmin edebileceğiniz gibi Android. Ancak şunu unutmayalım Apple hepsi aynı yüksek fiyata sahip, birbirine benzer 12 telefon ile %14’ü sağlarken Android cephesi Samsung’undan tutun Çin’de üretilen çakma iPhone’a kadar binlerce cihaz ile bunu başarıyor. Elbet bu noktada Samsung’un totalda en büyük pazar payına sahip olduğunu söylemek isteyenler çıkabilir. Doğrudur, %21 ile en büyük pazar payına sahip üretici Samsung’dur. Ancak yine aynı noktaya geliyoruz. Samsung çeşitleriyle beraber neredeyse 400 tane Android telefonu bulunmakta. Her türlü bütçeye uygun Samsung bulabilirsiniz. Ama Apple?
Asla. Peki nasıl bu kadar satıyor?
Kesinlikle
marka değeri ve güven hissi. Şahsen aldığı iPhone’dan memnun olmayan bir kişi görmedim. Arada istisna varsa bile onlarda büyük ihtimalle Android’den geçmiş ve sistemin kapalılığından yakınıyordur. Peki Android telefon alıp memnun kalmayan birini gördünüz mü? Yüzlerce. Kimisi LG çok iyi der, kimisi bir daha LG asla. Biri size HTC tavsiye eder, başkası HTC’de şu sorun var der. Ben bir Asus kullanıcısıyım ve telefonumu sadece bütçesi dar olanlara öneriyorum. Ne kadar memnun olsam da şikayet ettiğim çok yönü var.
Hiçbir Android telefon üreticisi Apple gibi markalaşamadı. Tabi bunun en büyük sebebi çok fazla ve çeşitli cihazlar üretmeleri. Bazı cihazlar 3GB RAM’e sahipken bazıları 512Mb ile yetiniyor. Bir cihaz neredeyse laptop gücünde işlemci içerirken diğeri aynı anda iki uygulama zor çalıştırıyor. Ve bunların hepsi tek işletim sisteminde çalışıyor: Android. Apple donanım ile yazılımı mükemmel bir şekilde harmanlarken diğer firmalar bunu yapamıyor. Çünkü Apple yazılımı donanıma, donanımı yazılıma göre üretiyor. Diğerleri ise dediğimiz gibi her donanıma aynı yazılım. Bu sebeple Apple daha istikrarlı bir kalite sunuyor. Bunu reklam kampanyaları gibi etmenlerle birleştirdiğimizde kimse 3000TL telefon mu olur diyemiyor. Dese de cevabı hazır:
O Apple.KAYNAK:
http://webnoloji.net/blog/ben-tek-siz-hepiniz/