lostyazilim
tr.link

Ben Tek Siz Hepiniz!

6 Mesajlar 1.017 Okunma
acebozum
tr.link

anonymated anonymated Webnoloji.net Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Teknoloji ve Psikoloji
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)

Ben Tek Siz Hepiniz

Apple markasını duymayan yoktur artık. Teknolojiyle hiç alakası olmayan insanların bile Apple deyince aklına kalite ve yüksek fiyat geliyor. iPhone’ların sahip olduğu bu yüksek fiyat, telefonu biz Türk kullanıcılar için bir hava atma aracına dönüştürüyor. Maalesef iPhone’u stabilliği, kamerası ya da işletim sistemi için alanlara kıyasla arkasındaki elma resmi için alanlar çok daha fazla. Diğer ülkelerde durumun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak alıcısı her kim olursa olsun iPhone satıyor. Hem de öyle bir satıyor ki kendine has, içine kapanık işletim sistemi iOS bu yılkı pazarın yaklaşık %14’ünü oluşturuyor.

Kalan büyük kısmı tahmin edebileceğiniz gibi Android. Ancak şunu unutmayalım Apple hepsi aynı yüksek fiyata sahip, birbirine benzer 12 telefon ile %14’ü sağlarken Android cephesi Samsung’undan tutun Çin’de üretilen çakma iPhone’a kadar binlerce cihaz ile bunu başarıyor. Elbet bu noktada Samsung’un totalda en büyük pazar payına sahip olduğunu söylemek isteyenler çıkabilir. Doğrudur, %21 ile en büyük pazar payına sahip üretici Samsung’dur. Ancak yine aynı noktaya geliyoruz. Samsung çeşitleriyle beraber neredeyse 400 tane Android telefonu bulunmakta. Her türlü bütçeye uygun Samsung bulabilirsiniz. Ama Apple? Asla. Peki nasıl bu kadar satıyor?

Kesinlikle marka değeri ve güven hissi. Şahsen aldığı iPhone’dan memnun olmayan bir kişi görmedim. Arada istisna varsa bile onlarda büyük ihtimalle Android’den geçmiş ve sistemin kapalılığından yakınıyordur. Peki Android telefon alıp memnun kalmayan birini gördünüz mü? Yüzlerce. Kimisi LG çok iyi der, kimisi bir daha LG asla. Biri size HTC tavsiye eder, başkası HTC’de şu sorun var der. Ben bir Asus kullanıcısıyım ve telefonumu sadece bütçesi dar olanlara öneriyorum. Ne kadar memnun olsam da şikayet ettiğim çok yönü var.

Hiçbir Android telefon üreticisi Apple gibi markalaşamadı. Tabi bunun en büyük sebebi çok fazla ve çeşitli cihazlar üretmeleri. Bazı cihazlar 3GB RAM’e sahipken bazıları 512Mb ile yetiniyor. Bir cihaz neredeyse laptop gücünde işlemci içerirken diğeri aynı anda iki uygulama zor çalıştırıyor. Ve bunların hepsi tek işletim sisteminde çalışıyor: Android. Apple donanım ile yazılımı mükemmel bir şekilde harmanlarken diğer firmalar bunu yapamıyor. Çünkü Apple yazılımı donanıma, donanımı yazılıma göre üretiyor. Diğerleri ise dediğimiz gibi her donanıma aynı yazılım. Bu sebeple Apple daha istikrarlı bir kalite sunuyor. Bunu reklam kampanyaları gibi etmenlerle birleştirdiğimizde kimse 3000TL telefon mu olur diyemiyor. Dese de cevabı hazır: O Apple.

KAYNAK: http://webnoloji.net/blog/ben-tek-siz-hepiniz/

wmaraci
reklam

nettebilgi nettebilgi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1454
  • Beğeniler 254 / 430
  • Ticaret 8, (%100)
aylık 1100 tl maaşla taksitle 2500 tl lik iphone alan adamlar var. tüketim toplumu olduk resmen. Alın size yeni dünya düzeni. Komünizm üretiyor faşizm tüketiyor. kapitalizm kazanıyor.
IBRA anonymated alican121

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)

nettebilgi adlı üyeden alıntı

aylık 1100 tl maaşla taksitle 2500 tl lik iphone alan adamlar var. tüketim toplumu olduk resmen. Alın size yeni dünya düzeni. Komünizm üretiyor faşizm tüketiyor. kapitalizm kazanıyor.

Çok haklısınız. Bu konu hakkında hazırladığım makalemi çok yakında yayınlayacağım. ama yeterince reklam verecek yer bulamadık onun için gecikti biraz.

nettebilgi nettebilgi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1454
  • Beğeniler 254 / 430
  • Ticaret 8, (%100)

anonymated adlı üyeden alıntı

Çok haklısınız. Bu konu hakkında hazırladığım makalemi çok yakında yayınlayacağım. ama yeterince reklam verecek yer bulamadık onun için gecikti biraz.

Bizim ülkemizde bir sorun daha var belki farkındasındır. Şimdi ben dizi hastasıyım mesela yabancı dizileri izliyorum oyuncuların ellerinde neredeyse 5-10 yıl önceki tuşlu telefonlar var bizim yerli dizilerde bakıyosun oyuncuların ellerinde tablet ekranı kadar ekranı olan telefonlar. Ben bilmiyorum bu telefonların ne olduğunu. whatsapp nedir onu bile bilmiyorum ama çocuklara sorsan samsungun bütün markalarını işlemcileriyle beraber modeline kadar söylüyorlar sana. E burdan gören çocuklar mutlaka o telefona sahip olmak isstiyor. Aileleri de arkadaşlarında var onunda olsun istiyor asgari ücretle geçinen adamların çocuklarının elinde bin tllik telefonlar var ben taşra çocuğuyum herşeyi gözlemliyorum. Millete dayatıyolar resmen bu telefonları. Bizim memlekette akıllı telefonları toplayıp satsan memleketi kalkındıracak para çıkar ortaya.
anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)

nettebilgi adlı üyeden alıntı

Bizim ülkemizde bir sorun daha var belki farkındasındır. Şimdi ben dizi hastasıyım mesela yabancı dizileri izliyorum oyuncuların ellerinde neredeyse 5-10 yıl önceki tuşlu telefonlar var bizim yerli dizilerde bakıyosun oyuncuların ellerinde tablet ekranı kadar ekranı olan telefonlar. Ben bilmiyorum bu telefonların ne olduğunu. whatsapp nedir onu bile bilmiyorum ama çocuklara sorsan samsungun bütün markalarını işlemcileriyle beraber modeline kadar söylüyorlar sana. E burdan gören çocuklar mutlaka o telefona sahip olmak isstiyor. Aileleri de arkadaşlarında var onunda olsun istiyor asgari ücretle geçinen adamların çocuklarının elinde bin tllik telefonlar var ben taşra çocuğuyum herşeyi gözlemliyorum. Millete dayatıyolar resmen bu telefonları. Bizim memlekette akıllı telefonları toplayıp satsan memleketi kalkındıracak para çıkar ortaya.

Haklısınız hocam. Bu teknolojideki özentilik özelikle Türkiye'de var. Makalede birçok bilgiye yer vermeye çalıştım. 1 haftada tamamladım makaleyi. Sizin gibi düşünen kişi sayısı da az maalesef. Her yeni modelde insanlar son modeli almak zorundaymış gibi düşünüyor. İnsanlara farklı bir bakış açısı kazandırabilsek bize yeter. Ayrıca mesajınızı okuyunca bazı kısımları makaleye eklemeye karar verdim hocam sağolun.

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
android kötü olmasının sebebi android telefonlar arasında daha fazla rekabet olması, ayrıca her şeyini apple gibi kendi dizayn etmiyor , örneğin snapdragon, adreno, android sürüm gibi, telefon piyasasında herkes nasıl hızlı telefon çıkartsam da önüne geçsem derdi olmuş, o yüzden tasarım ve yazılım olarak eksik kalıyor, evet maalesef apple diğer şirketlere göre geri kalsa da yinede çok alınıyor bazıları stabil bazıları kasmadığı için bide marka var fakat yine doğru ki en düşük maaşı alan adam bile gidip 4 yıllık takside bile girebiliyor bu aleti almak için , seneye android marshmallow yeni grafik işlemci adreno ve snapdragon 820 gelecek daha stabil olması beklensede beklicez diye düşünüyorum , açıkçası şuana kadar her şeyin güzel olduğu bir telefon görmedim örneğin lg deki performansı, samsung özgün tasarımını, htc müziği , sony kamera ve dayanıklılığı bir araya getirseler o telefonu alırdım , şuan xperia z kullanıyorum seneye z5 ultra düşünüyorum yeni teknolojiye uyum sağlamak için çok kasmıyor telefonum fakat daha iyi ses kalitesi daha iyi çözünürlük vs istiyorum bide android sürümü gelmiyor artık sıkıldım :D

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al