lostyazilim

Ciddi haber sitesi açmak?

10 Mesajlar 1.126 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

egeyazilim egeyazilim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad D** Y**
  • Mesajlar 246
  • Beğeniler 27 / 31
  • Ticaret 27, (%100)
Merhaba,
bir haber sitesi açmak istiyorum,
Bu sitenin geleceği olsun diye zaman ve emek harcamayı planlıyorum,
Script, sunucu, editör gibi konularda yatırım da yapacağım.

Ancak henüz yeni başlamışken bir ajans aboneliği çok fazla gelir bana.
Fiyatları çok yüksek, belirli bir zaman geçtikten sonra, sitenin tutma durumuna göre ajans aboneliği de yaptırmak istiyorum.

Sormak istediğim şu, başlama ve ajans aboneliği arasında geçen zamanda doğal olarak haberleri başka haber sitelerinden alacağım. Bu durumda hukuki bir yaptırımla, ceza ile karşılaşma olasılığım nedir?
Direk ajansa abone olamayacağım için bu işe hiç girişmemeli miyim?

haberken.com
wmaraci
reklam

DEPHT DEPHT Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 335
  • Beğeniler 0 / 53
  • Ticaret 23, (%96)
Bende takipteyim

tuuruls tuuruls Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafik Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Z**
  • Mesajlar 1618
  • Beğeniler 10 / 651
  • Ticaret 41, (%100)
Hocam tüm haber siteleri tutan tutmayan hepsi ciddiydi, binlerce haber sitesi var. Bir ara beyin fırtınası yapın yalnız bir yerde eminim daha iyi fikirler üretebileceksiniz.

• Üyelik 13.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad D** Y**
  • Mesajlar 246
  • Beğeniler 27 / 31
  • Ticaret 27, (%100)

LazPotter adlı üyeden alıntı

Hocam tüm haber siteleri tutan tutmayan hepsi ciddiydi, binlerce haber sitesi var. Bir ara beyin fırtınası yapın yalnız bir yerde eminim daha iyi fikirler üretebileceksiniz.

Peki sorumla ilgili bir yorumunuz var mı?(başlama ve ajans aboneli arasındaki süre...)

haberken.com
wmaraci
wmaraci

tuuruls tuuruls Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafik Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Z**
  • Mesajlar 1618
  • Beğeniler 10 / 651
  • Ticaret 41, (%100)
Kaynak belirttiğiniz taktirde hiç bir sitenin bir şey talep edeceğini düşünmüyorum. Zaten dikkatlerini bile çekmeniz zor :)

USglm USglm Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)
egeyazilim İlk sorum haber sitesini yerel olarak mı açacaksınız yoksa ulusal olarak mı?
Eğer yerel bir haber sitesi açacaksanız ve bulunduğunuz bölgede düzgün bir haber sitesi yoksa çok fazla iş yapabilirsiniz.
Ama eğer ulusal düşünüyorsanız çok büyük oynamalısınız. Yani eğer abonelik almazsanız onların çektiği fotoğrafları yayınlama imkanınız da olmayacak demektir. Yazıları belki çevirebilirsiniz kendi yorumlarınızla ama resimsiz haber olmaz elbette. Resim ve video desteği için abonelik şart bence. Ama abonelik aldıktan sonra rahatım demeyin. Çoğu haber sitesi ajansların verdiği haberi ve manşeti aynen yayınlıyor ki bence bu çöplükten başka bişi değil. Zaten bu haberler büyük sitelerde yeterince görülüyor o haberi farklı olarak çevirmeniz lazım.

İyi düşünün çöpe giden bir projeye imza atmayın. Binlerce haber sitesi var başta güzel gelir ama sonrası önemli. Sizin ne farkınız olacak, nasıl haberleri ulaştıracaksınız, kitlenizi nasıl yakalayacaksınız, güven nasıl oluşacak?

Şahsen ben belirli sitelerden başka bakmıyorum çünkü hepsi magazine yöneldi çünkü ziyaretçi gelmiyor ve karışık çoğu. Hepsi reklam kurbanı hayvan gibi manşet veriyorlar. Mütevazi ve doğru haber veren birkaç site var.

Başarılar dilerim
egeyazilim

kişi bu mesajı beğendi.

BarneyStinson BarneyStinson WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 107 / 46
  • Ticaret 7, (%100)
USglm arkadaşımız asıl noktayı belirtmiş. Mütevazı ve doğru haber verebilirseniz ulusal yerel farketmez belirli bir kitle yakalayabilirsiniz. Benim tercihim yerele geçmeniz yönünde çünkü reklam gibi olmasın ama RTHaber dışında bulunduğumuz bölgede kaliteli bir haber sitesi daha yok.
egeyazilim

kişi bu mesajı beğendi.

cLoneX cLoneX profesyonel amele Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Finans
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 273
  • Beğeniler 34 / 54
  • Ticaret 0, (%0)
Küçük esnaflarda kendi mahallelerinde hala iş yapıyorlar. Demem o ki kardeşim. Ulusal haber siteleri aldı başlarını gidiyor. Bunun yerine belli bir kitleyi hedef alan bir haber sitesi açman daha mantıklı bence. Ulusal haber sitesi açabilirsin ama çok fazla bütçe istiyor bu ve bir iki kişi ile olacak iş değil artık. Bu arada bütçenin çoğu reklama gider. Başarılar diliyorum.
egeyazilim

kişi bu mesajı beğendi.

Bilgiye ulaşmanın en sade yolu...

• Üyelik 13.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad D** Y**
  • Mesajlar 246
  • Beğeniler 27 / 31
  • Ticaret 27, (%100)

USglm adlı üyeden alıntı

egeyazilim İlk sorum haber sitesini yerel olarak mı açacaksınız yoksa ulusal olarak mı?
Eğer yerel bir haber sitesi açacaksanız ve bulunduğunuz bölgede düzgün bir haber sitesi yoksa çok fazla iş yapabilirsiniz.
Ama eğer ulusal düşünüyorsanız çok büyük oynamalısınız. Yani eğer abonelik almazsanız onların çektiği fotoğrafları yayınlama imkanınız da olmayacak demektir. Yazıları belki çevirebilirsiniz kendi yorumlarınızla ama resimsiz haber olmaz elbette. Resim ve video desteği için abonelik şart bence. Ama abonelik aldıktan sonra rahatım demeyin. Çoğu haber sitesi ajansların verdiği haberi ve manşeti aynen yayınlıyor ki bence bu çöplükten başka bişi değil. Zaten bu haberler büyük sitelerde yeterince görülüyor o haberi farklı olarak çevirmeniz lazım.

İyi düşünün çöpe giden bir projeye imza atmayın. Binlerce haber sitesi var başta güzel gelir ama sonrası önemli. Sizin ne farkınız olacak, nasıl haberleri ulaştıracaksınız, kitlenizi nasıl yakalayacaksınız, güven nasıl oluşacak?

Şahsen ben belirli sitelerden başka bakmıyorum çünkü hepsi magazine yöneldi ziyaretçi gelmiyor ve karışık çoğu. Hepsi reklam kurbanı hayvan gibi manşet veriyorlar. Mütevazi ve doğru haber veren birkaç site var.

Başarılar dilerim

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Peki sorumu değiştirsem... Bu ara zamanda haberlerini kaynak göstererek kullanacabileceğim yerler biliyor musunuz? örneğin memurlar.net kendi yazdıkları haberleri için aktif bağlantı verilmek suretiyle haberin paylaşılabileceğini yazıyor. Bunun gibi yerler var mı tavsiye edebileceğiniz.
Bir süre hem kendimizi test edelim, bakalım yürütebiliyor muyuz diye, hem hit kazanç gibi durumları da yaşayarak görme imkanımız olur...Baktık ki olmuyor zararımız emeğimiz olur bırakırız....

haberken.com

yenerberktas yenerberktas Yener BERKTAŞ Kullanıcı
  • Üyelik 09.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Fen Bilimleri Öğretmeni
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad Y** B**
  • Mesajlar 246
  • Beğeniler 14 / 47
  • Ticaret 1, (%100)
Yeri gelmişken sorayım sadece bir kategoride haber veren ajans var mı mesela sadece eğitim üzerine haber alacak olsak.Aslında eğitimdeki haberlerden ziyade bazı resimler gerek oluyor zaten eğitim haberleri ösym meb üniversite sitelerinde yayınlanıyor.

Yener BERKTAŞ
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al