Çok uzun yazmışsın hepsini okumadım ama bir özet geçeyim.
Makaleyi okuyup paylaşmamak suçsa tüm internet kullanıcıların hapislerde çürüyor olması lazım.
Kimisi makaleyi okur ve "hayatımın 10 dakikasını geri ver" der ve çıkar, kimisi beğenir ancak paylaşmaya üşenir (ki eğer makaleyi çok faydalı bulmuşsa neden paylaşmasın?) Kimisi şahsi düşüncesini ortaya koymak ister (ve yorum gelir).
İnsanlar çeşit çeşit. Kimi insanların verdiği tepkiyi tüm blog okurlarının suçu olarak atayamazsın, e madem şikayetçisin blog yazarlığından istifanı verirsin, buda senin seçimin.
Yazdıklarının daha çok paylaşılmasını istiyorsan kaliteli yaz. İnsanların gerçekten ilgisini çek. Yoksa biri gelir, okur, "hmm iyiymiş" der ve çıkar gider, ilgi çekmekten kastımsa; biri gelir, okur, "abi muhteşem yazmış, kesinlikle aynı fikirdeyim" der ve kafası eserse takip eder. Etmemesi muhtemel değil böyle bir durumda. Yalnız "Ben yazıp emek veriyorum, paylaşmıyorlar" düşüncesiyle yazıyorsan, zaten hiç paylaşılmayacak o yazılar. Sanki birisi gelip emeğine hakaret etti, yapmayın allah aşkına...