westlife adlı üyeden alıntı

Çok uzun yazmışsın hepsini okumadım ama bir özet geçeyim.

Makaleyi okuyup paylaşmamak suçsa tüm internet kullanıcıların hapislerde çürüyor olması lazım.

Kimisi makaleyi okur ve "hayatımın 10 dakikasını geri ver" der ve çıkar, kimisi beğenir ancak paylaşmaya üşenir (ki eğer makaleyi çok faydalı bulmuşsa neden paylaşmasın?) Kimisi şahsi düşüncesini ortaya koymak ister (ve yorum gelir).

İnsanlar çeşit çeşit. Kimi insanların verdiği tepkiyi tüm blog okurlarının suçu olarak atayamazsın, e madem şikayetçisin blog yazarlığından istifanı verirsin, buda senin seçimin.

Yazdıklarının daha çok paylaşılmasını istiyorsan kaliteli yaz. İnsanların gerçekten ilgisini çek. Yoksa biri gelir, okur, "hmm iyiymiş" der ve çıkar gider, ilgi çekmekten kastımsa; biri gelir, okur, "abi muhteşem yazmış, kesinlikle aynı fikirdeyim" der ve kafası eserse takip eder. Etmemesi muhtemel değil böyle bir durumda. Yalnız "Ben yazıp emek veriyorum, paylaşmıyorlar" düşüncesiyle yazıyorsan, zaten hiç paylaşılmayacak o yazılar. Sanki birisi gelip emeğine hakaret etti, yapmayın allah aşkına...


Kusura bakmayın ama hepsini okumadan nasıl yorum yapma hakkı buldunuz kendinizde anlamadım. Astronotlarla ilgili bir makalenin altına böreklerle ilgili yorum yapılması kadar makalemle ilgisiz olmuş mesajınız.

1) Ben ziyaretçilerden şikayetçiyim diye hapse mi atılmaları gerek? Herkes sivrisineklerden şikayetçi o zaman onları da hapse atalım. Ben de yan komşunun durmadan ağlayan bebeğinden şikayetçiyim o zaman bebeği de hapse atalım. Mantığa bakar mısınız?

2) Burada zaten şahsi düşüncesini ortaya koymak isteyenlerin azlığından bahsediyoruz. Yabancı sitelerde (hitli olsun olmasın) birçok yazıya çok sayıda yorum yazılıyor. Bizim insanımız buna üşeniyor sorun bu.

3) "kimi insanların verdiği tepkiyi". Ben asıl tepki verilmemesinden şikayetçiyim.

4) Blogumdaki makalelerden hiçbirini okumadığınız belli. En azından makalelerin kalitesiz olma ihtimalini ortaya atmadan önce girip 1-2 yazı okusaydınız ve bu sayede "kaliteli yaz" demezdiniz.

5) Şikayetçi olmamdan dolayı istifa etmem gerekmez. Blog hayatımda sayısız zorlukla karşılaştım, bu konudan dolayı istifa mı etmem gerekli, hayır. Örneğin iktidar da muhalefetten şikayetçi o zaman iktidar istifa etsin. Öğretmenler çok konuşan öğrencilerden şikayetçi o zaman istifa etsinler. Mantık?

6) İmzamdaki yazı sosyal medyada 712 kere paylaşıldı. Bir çuval reklam parası verdim çünkü. Ancak bir o kadar da okunmasına rağmen 5-6 yorum geldi. Bir yazıyı beğenip de sosyal medyada paylaştıysa demek ki yazıyı faydalı buldu. Ancak yine de yorum atmadı. Buradan son tezinizi de çürüttüm hocam maalesef
Siz daha orta uzunlukta bir yazının tamamını bile okumaya üşeniyorsunuz. Üstüne yazıyla ilgili mesaj yazmaya çalışıyorsunuz. Ama yine de ben sizin mesajınızın tamamını okuyup mantıklı cevaplar veriyorum.