Nofollow ile dofollow linklerin SEO açısından hiçbir farkı yoktur.

Blog backlinkte amaç yorum yaparak sitelerde bulunan "son yorumlar" sayesinde fazla link almak değildir, zaten o bölümde sonsuza kadar kalınmaz. Amaç ilgili yazı sayfasında link alımıdır ki, o link kaldırılmadığı sürece faydalıdır.

Backlink artışı 45 dereceden fazla olmamalıdır…

Bira mı dolduruyoruz abi? :)

Olmamalıdır değil. Olabilir, ama kontrollü bir şekildeyse olabilir. Örneğin;

1. Hafta 1.000 Backlink
2. Hafta 5.000 Backlink
3. Hafta 25.000 Backlink
4. Hafta 125.000 Backlink
5. Hafta 625.000 Backlink

Bu ivme böyle giderse hiçbir sıkıntı olmaz. Ben her hafta bir önceki sayımı beşe katlarım diyorsan ne ala, ivmeyi dik tut her zaman. Ama şöyle olursa sıkıntı olur, gerileme ya da filtre kaçınılmazdır.

1. Hafta 1.000 Backlink
2. Hafta 5.000 Backlink
3. Hafta 25.000 Backlink
4. Hafta 1000 Backlink

Doğru Blog Backlink Çalışması Nasıl Yapılır?

Anahtar kelimemiz "güneş ejerjisi" olsun. Google'da, bloglar aramasında güneş enerjisi diye aratırız. Bulduğumuz blogların yorum bölümleri açık olanlara farklı yorumlar bırakırız. Yorum bırakırken site adresimizi ve anahtar kelimemizi yorum içerisinde geçiririz. Mümkün olduğu kadar da anahtar kelimeye site adresinin başında ya da sonunda yer veririz. Ad-Soyad bölümüne yazıp spam yapmaya çalışmayız. Zaten spam yaparsanız yorum onaylanmaz. Hiçbir blog sahibi bloğunda spam istemez, açık ve net. Mesela, geçen gün bloğuma bıraktığınız spam yorumu ben onaylamadım.

Spam gibi görünmeyen örnek bir yorum;

Adı: Murat
İnternet Sitesi: Yok
Mesleği: Öğrenci

Güneş enerjisi konusunda bir araştırma yapmaktaydım ve bloğunuzdaki bu güzel yazıya rastladım. Verdiğiniz bilgiler oldukça faydalıydı, teşekkür ederim. Güneş enerjisi ile ilgili http://www.siteadresiniz.com Güneş Enerjisi sitesinden de oldukça faydalı bilgiler aldım, acaba ödevim için bunun gibi önerebileceğiniz başka siteler var mı?

Pratik ve hızlı bir şekilde blog backlink yapmak için şuradaki yazıma da bir göz atabilirsiniz.

Özetle:

Lütfen, insanların emek vererek hazırladığı makaleleri kendi bilgileriniz doğrultusunda değiştirmeyin. Bu hem size, hem de makaleye emek veren kişiye zarar verecektir. Yazacaksanız kendi makalelerinizi yazın, onları da bilgilerinizin doğruluğunu kanıtladıktan sonra yazın lütfen.

Yazdığınız bu konuyu SEO bilmeyen 100 kişi okusa, 100 kişi de yanlış bilinçlenecek. Üstüne bir de makalenin orjinali Kaan Gülten'e ait olduğu için bilgiler ona dayanıyor sanacaklar.

Yapmayın, etmeyin. Öğrenmeden öğretmeye kalkmayın.