Adam adblock kullanıyorsan sitemin içeriğinden faydalanamazsın diyorsa haklıdır. Zaten girişin bana direk fayda sağlamıyor, tıklaman ufacık bir ihtimalken onu da ortadan kaldırıyorsan neden sana babamın hayrına içerik sunayım ? Biz hem içerik üreten site sahipleriyiz hem de aynı zaman da birer internet kullanıcısıyız. Benim de karşıma adblock kapatın uyarısı çıkıyor ve siteye ihtiyacım varsa paşa paşa kapatıyorum, mutlak ihtiyaç duyduğum bir site değil ise hiç uğraşmadan geri çıkıyorum bu bu kadar basittir. Bu iş özünde karşılıklı menfaate bakıyor. Sen benden hizmet alıyorsan bunun karışılığı olan o aldığın hizmetin bedelini karşılamaya çalıştığım reklamlara da tahammül edeceksin, içeriğim buna değer değilse ben de şımarıp adblock kapat diyemem zaten, topuğuma sıkmış olurum.
Adblock kullanımına neden olan en baş etken Youtube video arasında araya giren sesli video reklamlar, alkislarlayasiyorum.com da ki gibi içeriği gizleyen boktan reklamlar, splash çıkan sesli reklamlar, her sayfada inat gibi açılan tam sayfa splashlar. Yani kullanıcının asıl sorunu bannerlarda değil, banner harici bu tarz agresif reklam politikalarına konu malzemeler. Kurunun yanında yaş da yanıyor işte.
Ekşide yazanları sabaha karşı okudum, çok bencilce yorumlayanlar olmuş, hep tek taraflı bakarak yorumlamışlar. Ben günde şu an 10+ saat sitem ile ilgileniyorum, bunu iş olarak görüyorum ve geçimimi bu şekilde sağlıyorum, nasıl diyebilirsiniz ki reklam görmek istemiyorsam görmem, o reklamlar olmasa benim sitem olmayacak zaten, işini görebiliyorsan o istemediğin reklamlara borçlusun, o reklamlardan kazanç sağlayamayacaksam babamın hayrına sana neden içerik üreteyim ? Emek veren benim, sitemde adblock kullananı istemiyorsam da bu benim hakkım amme hizmeti vermiyoruz burada, ister kapar girersin ister girmezsin bu elbet ki senin tercihin, ama tutup da bana bunu yapamazsın yanlış diyemezsiniz, ki beni şu an derinden etkilemediği için gerek duymuyorum, ama iş o noktaya varırsa elbet ki ben de aynı yöntemi uygulamak zorunda kalacağım.
Bu işin çözümü de aslında çok basit, Google yeni bir reklam politikası oluşturacak, belirlenen politikaların dışına çıkan siteleri 3 ay gibi süreyle dizinden çıkaracak, bunun karşılığında ise Adblock kullanıcılarının Google hizmetleri almasını engelleyecek, biz temizliği yaptık kapat kardeşim adblockı, dizinimde ki siteler tertemiz benim güvencemde diyecek. Yoksa bu iş gerçekten akıl almaz noktalara varacak gibi görünüyor, bu hızla giderse 1-2 seneye kalmaz reklam işi de yalan olacak, alan daraldıkça daha agresif reklamlar türeyecek iş daha beter boka saracak.