Olayı yanlış anlayan sensin sitene giren pazarda gezen müşteri eğer beğenirse meyveni alacak. Diğer türkü dokunabilir hatta tadabilir dilemezsede almaz.
Reklamda aynı olay. Adblock pazara cüzdansız girmektir. Sen cüzdansız adamı nasılsa bişey almayacak diye atamazsın dışarı.
Derdiniz paraysa paralı üyeliğe çevirin sistemi. Gece gündüz uğraşıp içerik eklemek gücünüze gidiyorsa pompacılık yapin gece gündüz çalışıyorlar ama mutlaka para alıyorlar.
Reklamda aynı olay. Adblock pazara cüzdansız girmektir. Sen cüzdansız adamı nasılsa bişey almayacak diye atamazsın dışarı.
Derdiniz paraysa paralı üyeliğe çevirin sistemi. Gece gündüz uğraşıp içerik eklemek gücünüze gidiyorsa pompacılık yapin gece gündüz çalışıyorlar ama mutlaka para alıyorlar.
Harbiden çok tuhaf bir bakış açınız var :)
Pazara cüzdansız girmek falan değil bu, ben alışveriş sitesiyim ve adam geldi dolaştı 500 sayfa gezdi bir şey almadı diye kızmıyorum ki . Benim sitemin hizmet vermesini sağlayan benim sponsorlarım, bu sponsorlar sayesinde hem ben ekmeğimi kazanıyorum, hem de sen kullanıcı olarak gelip sponsorum sayesinde ücret ödemeden hizmet alıyorsun.
Senin menfaatin ücretsiz aldığın hizmet, içerik bilgi vs.
Sponsorun menfaati reklamını yapması
Benim menfaatim sizi buluşturarak bir geçim kaynağı yaratmam, bu işle karnımı doyurmam
Diyorsun ki sen sitende çalış gece gündüz bana içerik üret, sponsor falan olmasın ne halt yersen ye istersen taş çorbası yap, bana da eşşek gibi içerik üreteceksin, ha illa ekmek istiyorum diyorsan da git başka iş yap :D Var mı böyle dünya ?
Eminim sizin mesleğinizle ilgili işim düşse ücretsiz kalem oynatmazsınız, ama iş sizi ilgilendirmeyen bir noktadayken böyle rahat rahat konuşuyorsunuz. Belki de pek kazanç sağlayamadığınızdan diğer kazananların da sizin gibi başarısız olmasını diliyorsunuz.