-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Merhabalar,
Arkadaşlar cidden bedavaya çalışıyormuş gibi hissediyorum artık. Geçen gün ekşi sözlükte adblock ile ilgili entryler okudum. O kadar rahatsız oldum ki okurken, insanların reklam yığılı olmayan sitelerde bile işini görüp çıktığını tekrar farketmiş oldum.
Saatlerce çaba harcayıp özgün ve yararlı işler yapmaya çalışacağız, karşılığında üç kuruş para kazanmak ya da bi yorum beklemek insanların gözünde çok büyük bir şey olmuş. Bu bir kenara ben artık insanların para kazanabildiğine inanmıyorum.
Adsense'ye göre her şey telif hakkı, her şey gereksiz resmen. Bir türlü kabul etmiyorlar. Kabul etseler ne olacak? Tıklama başına verdikleri ücret belli. Çok kazandığını iddia eden arkadaşlara da inanmıyorum artık.
W*rez olmayan siteleri inceliyorum çoğunun hiti forumlardaki imzalar, facebook, twitter, yazılarını kaynak göstererek paylaştıkları yerlerden ve eşinin dostunun girmesi ile geliyor. Google tabanlı doğru düzgün hitleri yok.
Hitleri bi yerden çekmek neyse bu şekilde bile 1 - 2 k hiti görenler kendini şanslı hissediyorlar.
Elimde hitli siteler var Adsense olmadığı için kuruş kazanamıyorum mesela? W*rez siteler desen onlardan da para kazanmak imkansız gibi. Link kısaltacaksın da 3 kuruş para verecekler. Türkiye'de hem internet kullanıcıları, hem reklamverenler, hem adsense bizleri aptal yerine koyuyorlar. Şundan 3 yıl önce böyle değildi sektör. Özgün yazılar ile dolu orta halli bir blog sahibi olduğunda bile cebine iyi kötü bir para giriyordu. Şimdi öyle değil.
Oturup sunucu parasını nasıl çıkartacağız, burası tutacak mı, buradan üç beş bir şey gelir mi, şimdi çaba harcıyoruz ama emeklerimiz çöpe gitmesin diye düşünmekten bıktım usandım. Yaklaşık 10 sitem var şuanda, hiçbirinde emeklerimin karşılığını göremiyor olmaktan artık çoğu ile ilgilenesim bile gelmiyor. Birisi gelip bak şu tutar, bu tutmaz dese bi nebze rahatlayacağım artık.
Ek olarak: İnsanlar artık site açarak para kazanamayacağını anladığından seo işleri, reklam işleri v.b sektörlere girip zaten olmayan paramızı daha da çar çur etmemize sebep oluyorlar. Yanlış anlaşılmasın kimse kimseye zorla bir şey yaptırmaya çalışmıyor. Ancak site sahibi 50.000 kişi varsa paranın %95 i 100 kişi de falan dönüyor.
10 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
Y** Ö**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Haklısın, tamda kanayan yaraya parmak basmışsın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://discord.gg/S6mByw8
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İşletme yöneticisi
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
74, (%100)
Hocam gece gece dertlenmişe benziyorsunuz. Adsense olmuyorsa diğer reklam kanallarına yönelin. Bence en iyi reklam çeşitler artık bu reklam ağlarından değil de "Tanıtım yazıları"ndan olacağa benziyor. Sitenizin değeri iyi ve bir kimlik sahibi ise bence tanıtım yazıları ile kendinizi yürütebilirsiniz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Hologram
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Web Güvenlik Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bence artık internet 0 herşey otorite internette otorite kazanır dostum. Makale falan boş artık
Ek Olarak: Mesela benim aklımda webmasterler için ticaret alanı var tam detaylarına kadar düşündüm üşeniyorum aslında üşenmek değil boşa çabalıyacağımı biliyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ç** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Haklısınız hocam... Fakat şöyle bir durum var ;
Ülkemizde yapılan web sitelerini incelersek, neredeyse hepsi bir birinin aynısı diyebiliriz. Farklı bir fikir üretebilen yada bunu hayata geçirebilen çok ama çok az kişi var. Onlarda kazanıyor zaten... Bir film sitesini ele alıyorum, binlerce film sitesi var bir birinin aynısı. Kullanıcıda aptal değil sonuçta, artık onlarda bir şeylerin farkında... Güzel bir projesi olanın her türlü kazanacağını düşünüyorum.
yakupqqq
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
üniversite öğrencisi
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
ben 4-5 ay uğraştım ama olmadı. neredeyse hergün özgün yazı yazdım. o kadar reklam verdim olmadı.
günün manşetini gece yazıyorum, adam sabah yazıyor. ben 3.-4.sayfada sürünürken adam 1.sayfa 1.sırada oluyor.
google sıralama yaparken yazdığın yazının özgünlüğüne bakmıyor. sitenin hitine bakıyor. benim gördüğüm bu.
4 kişi bu mesajı beğendi.